22_03_29_erdmost_nincskep

Faosztás a főtéren

22_03_29_erdmost_nincskep

Faosztás a főtéren

Több mint száz facsemetét osztottak szét pénteken a Polgárok Háza előtt, az Elvira major jóvoltából: a faiskolájukban megmaradt csemetéket ajánlották fel az érdieknek, akik húsz perc elkapkodták a fácskákat. A legkapósabb az alma volt, de vitték a szilvát, cseresznyét, ringlót is.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az Elvirából biztos, hogy csak jó csemetéket kapunk. Itt voltunk az előző faosztásnál, akkor három darabot vittünk haza, és gyönyörű szépen fejlődnek” – mondta mosolyogva Havasi Györgyné, aki kipusztult gyümölcsfái pótlására szánja az ajándék facsemetéket. „Több földünk is van, többek közt Érdligeten. A tűzhalál sok fát kipusztított. Almafákat választottunk – pont ezt a fajtát kellett kivágnunk, mert idősek, betegek voltak. És most itt vannak a jövő reménységei”.

Az Elvira még tavasszal ajánlotta fel, hogy a faiskolában megmaradt csemetéket odaajándékozza az érdieknek. A szétosztásban segédkezett Csőzik László polgármester és Tetlák Örs alpolgármester is. Mint az alpolgármester elmondta, bízik benne, hogy lesznek még hasonló akciók a következő faültetési időszakban is. „Az együttműködés kiváló az Elvirával, és reményeink szerint tavasszal sor kerülhet a következő körre” – fogalmazott.

Tetlák Örs azt tanácsolta, hogy a fákat mindenképp ültessék el a napokban új gazdáik. Vizet most, novemberben is igényelnek a csemeték, az ágakat visszavágni azonban elég a tél elmúltával is.

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email