22_03_29_erdmost_nincskep

Tolerancia nap a Szikránál

22_03_29_erdmost_nincskep

Tolerancia nap a Szikránál

November 16-án 16 és 18 óra között Tolerancia Napot tart a tárnoki Heinrich Antal Házban a Tárnoki Közösségi Színtér, a Szikra Tehetséggondozó Egyesület és a Zűrzavaroscsalád.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint írják, a nap egymás megismeréséről szól, hiszen amit ismerünk, azt könnyebben elfogadjuk, könnyebben meglátjuk benne az értéket.

A tolerancia feloldhat konfliktusokat, segíthet felülkerekedni előítéleteken. A valódi tolerancia nyitottság, kíváncsiság, kommunikációs és aktivitás, nem közömbösség vagy engedékenység, sokkal inkább tisztelet, mint passzív szemlélés

– olvasható az esemény bemutatkozásában. Hozzátették, a toleráns ember nem feltétlenül nézi tétlenül és tűri szótlanul a kisebbségekkel szembeni túlkapásokat, a rasszizmust, a kirekesztést vagy az idegengyűlöletet.

Az eseményen a Szivárvány Zenekar ad zenét, ki lehet próbálni, milyen a közlekedés kerekesszékkel, kipróbálhatjuk, milyen a vakság és a szervezők az autizmusban élők világába is betekintést adnak.

Emellett Sas Gabriella író, blogger „A nagy négyes” című könyvét, Kerényi Kata író, blogger, alternatív pedagógus a „Nem tudom, hogyan kell másnak lenni” című könyvét, Mocsonoky Anna „Autista a gyermekem” című könyvét, Z. Kiss Adrienn pedig „Leszek én a hangod – egy autista kiskamasz hétköznapjai” című könyvét mutatja be, amelyek mellett könyvvásár is lesz.

A Zűrzavaros család blog pedig segít megérteni a szenzoros integrációs zavart egy teszt segítségével.

A Tolerancia Napján bemutatkozik a Szent Vítus Alapítvány, amely a térségben is segítő kezet nyújt a fogyatékkal élőknek, illetve a Magyar Nemzeti Mentődrónpilóták Egyesülete is bemutatja a drónok működését.

A karácsony közeledtével az Érdi Habilitációs Központ lakói által készített kerámiákból is lehet vásárolni, ahogy a torsasi Értelmi Fogyatékosok és Pszichiátriai Betegek Otthonában dolgozók és lakók által készített plüssök is megvásárolhatóak lesznek. A Móka és Zen alvássegítő és szenzoros fejlesztő termékei is megtekinthetőek, míg a Szikra Tehetséggondozó Egyesület pedig egy adománygyűjtő ékszervásárt tart.

Az érzékenyítő standoknál megtudhatjuk többek között, mi az az ADHD, az autizmus spektrumzavar, a Down-szindróma, a szenzoros integrációs zavar. A gyermekeknek mesesarokkal, csillámtetoválással és drónbemutatóval is készülnek.

További részletek ide kattintva érhetőek el!

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email