22_03_29_erdmost_nincskep

Ilyen javaslatok érkeztek Érd klímastrátégiája kapcsán

22_03_29_erdmost_nincskep

Ilyen javaslatok érkeztek Érd klímastrátégiája kapcsán

Érd klímavédelmi stratégiáját véleményezhetik a lakók, picit tovább, mint ahogy eredetileg tervezték. Többek között erről beszélgetett munkatársunk az Érd FM 101.3 Zónázó című műsorában Tetlák Örs alpolgármesterrel.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Tetlák Örs elmondta, hogy a határidő meghosszabbítására azért volt szükség, mert szép számmal érkeztek be vélemények, és nem szeretnék, ha bárki is kicsúszna a határidőből. Valamint várnak még hatósági véleményezéseket is, így végül november 5-ig várják a lakosság javaslatait.

„A legtöbben megerősítik azokat a törekvéseket, amelyre a klímastratégia leginkább fókuszál. De sokan konkrét ötletekkel egészítik ki a stratégia megállapításait.”

Tetlák hozzátette, hogy a tömegközlekedéssel foglalkoznak igen sokan, volt, aki elektromos buszokat ajánlott, de volt, akinek a járatok sűrűségével akadt problémája, de sok javaslat érkezett a kerékpáros közlekedéssel kapcsolatban is. Például a kerékpár tárolók számával és biztonságával kapcsolatban is érkezett megkeresés. Kerékpárutakkal és zöldterületekkel kapcsolatban is érkeztek javaslatok. Hangsúlyos terület a levegőminőség is, sokféle ötlettel álltak elő a lakosok az autós közlekedés kiváltásával kapcsolatban, de sokan várják a nem megfelelő tüzelőanyaggal való tüzeléssel szembeni sokkal határozottabb fellépést. Az alpolgármester végül elmondta, hogy sokakat foglalkoztat a zajvédelem kérdése is.

Tetlák Örs arról is beszélt, hogy miután lejár az Érd klímavédelmi stratégiáját véleményező határidő, az elfogadásra került javaslatok bekerülnek a végleges dokumentumba és a végleges dokumentum előírásai alapján, ezeknek az elképzeléseknek meg kell jelenniük minden egyes döntésben. „Tehát a város következő évtizedeinek minden egyes tervezési dokumentumában ezeket a szempontokat hangsúlyosan és mindenek előtt figyelembe kell vennünk. Ez egy itiner, ami megmutatja, hogy hogyan fogunk eljutni ahhoz, 2050-re a klímasemlegesség állapotát elérhessük.”

A klímastratégia itt érhető el. A javaslatokat a palko.zsolt@erd.hu e-mail címre várják.

Itt hallgathatja meg az egész beszélgetést Tetlák Örs, alpolgármesterrel.


 

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email