22_03_29_erdmost_nincskep

Hogyan csökkentsük bezártság érzésünket az MR vizsgálat során?

22_03_29_erdmost_nincskep

Hogyan csökkentsük bezártság érzésünket az MR vizsgálat során?

Egy MR vizsgálat senkinek sem tartozik a kedvenc elfoglaltságai közé, ami teljesen normális. Azonban sokunk számára, hiába a jól megválasztott diagnosztika központ, az MR egyet jelent a rémálommal. Dr. Mester Ádám, radiológus főorvossal oszlattuk el a félelmeket a Bundáskenyér című műsorunkban.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A klausztrofóbia enyhébb vagy súlyosabb formái százból kb. öt embert érintenek. A félelmet, szorongást a kisebb vagy nagyobb zárt terek keltik a betegben, pontosabban az a képzet, hogy a zárt helyről nem tud „elmenekülni”, ha szükséges lenne, illetve gyakori az a félelem is, hogy a zárt térben elfogy a levegője.

Amellett, hogy a klausztrofóbiát nagyon fontos kezeltetni, bizonyos orvosi vizsgálatok előtt érdemes előre szólni róla. Ugyanis a CT és különösen a nagyobb zajjal járó és hosszabb ideig tartó MR vizsgálatok alatt jelentkezhet klausztrofóbiás szorongás.

A vizsgálatok alatt mozdulatlanul kell feküdni, amíg egy gyűrű, illetve henger formájú műszer feltérképezi a vizsgálandó területeket, ez pedig néhányakban a zárt terek okozta szorongást válthatja ki.

Dr. Mester Ádám, radiológus főorvossal oszlattuk el a félelmeket a Bundáskenyér című műsorunkban. 

Hallgassa meg a beszélgetést!


 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email