22_03_29_erdmost_nincskep

Battai sikerek az országos rajzpályázaton

22_03_29_erdmost_nincskep

Battai sikerek az országos rajzpályázaton

Első, második és harmadik helyezést ért el, illetve középdöntőbe jutott a százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnázium hét tanulója "Az én Széchenyim" rajzpályázaton.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

„Haza és haladás” címmel országos programsorozatot szervez a Comp-Rend Kft és a Periva Kulturális Egyesület gróf Széchenyi István születésének 230. évfordulója alkalmából, az MTA Könyvtár és Információs Központ, az Országos Széchényi Könyvtár, a Szegedi Tudományegyetem Klebelsberg Könyvtára és a Széchenyi Társaság támogatásával – írja a Százhalombattai Hírtükör.

A programsorozat nyitó eseménye egy rajzpályázat volt, amelyre Széchenyi személyéhez vagy életművéhez kapcsolódó alkotással lehetett nevezni két kategóriában. A páláyzatra az ország minden részéből 164 mű érkezett. Az Arany az ország azon két iskolája közé tartozik, amelynek diákjai több díjat is elnyertek, hiszen Feketéné Takács Rita rajz- és művészettanár három tanítványa végzett dobogón.

I. kategória (szabadkézi technikák), 1. korcsoport

   Mészáros Adrienn – 1. helyezett

II. kategória (montázs, digitális technikák), 2. korcsoport

   Bielik Zsófia – 2. helyezett

   Tóth Bence – 3. helyezett

Az Arany négy további diákja jutott a középdöntőbe: Horváth Gerda Mónika, Karasay Nikol Letícia, Nagy Olívia és Orsós Réka

Mindannyiuk munkája szerepelni fog a Széchenyi-megemlékezésekhez kapcsolódó őszi kiállításokon az MTA Könyvtárában, az SZTE Klebelsberg Könyvtárában, valamint a budapesti TIT Stúdióban.

A hat korcsoport győzteseinek neve itt látható, alkotásaik június 6-án felkerülnek erre az oldalra is. Itt már fent vannak a középdöntőbe jutott művek, amelyekre június 5-ig szavazhatnak a látogatók. A legtöbb lájkot begyűjtő kép kapja a közönségdíjat. A nyereményeket az Országos Széchényi Könyvtár, az MTA Könyvtár és Információs Központ, a Széchenyi Társaság, valamint a Comp-Rend Kft. ajánlotta fel.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email