22_03_29_erdmost_nincskep

Gulyás elmondta, mikor mehet szállodába, koncertre, aki nem oltatja be magát

22_03_29_erdmost_nincskep

Gulyás elmondta, mikor mehet szállodába, koncertre, aki nem oltatja be magát

A járványügyi korlátozások a védettséggel nem rendelkezők számára mai tudásunk szerint augusztusig biztosan fennmaradnak - mondta a csütörtöki Kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Koncertekre, fesztiválokra, szórakozóhelyekre, szállodákba és éttermekbe, valamint sporteseményekre a következő hónapokban csak védettségi igazolvánnyal mehetünk. Az oltás továbbra is önkéntes és regisztrációalapú – fűzte hozzá.

Gulyás Gergely elmondta azt is: aki regisztrál, azt néhány napon belül beoltják. Időpontot lehet foglalni AstraZeneca, Sinopharm és Szputnyik vakcinákra, a Modernát és a Pfizert pedig az érkezésük függvényében oltják el.

– Ezen a héten Modernából és Pfizerből kevés oltóanyag áll majd rendelkezésre, miután a beérkező 330 ezer adagból körülbelül 200 ezer második körös oltás, 130 ezret pedig félre kell tenni a 16-18 év közöttiek számára. A szállítások a Pfizernél megbízhatóak és folyamatosak: körülbelül 330 ezer vakcina érkezik hetente, de ezekből a második oltásra is félre kell tenni. Így jövő héttől átlagosan 20-30 ezer Moderna és 130-140 ezer Pfizer áll majd rendelkezésre azoknak, akik az első oltásukat kapják – mondta Gulyás Gergely, hozzátéve: minden Magyarországon felvehető oltóanyag biztos és hatékony.

A miniszter szerint sokakat az utazási korlátozásoktól való félelem indít arra, hogy nyugati vakcinákra várjanak, de a kétoldalú megállapodásoknak köszönhetően „jelenlegi tudásunk szerint a nyári utazásoknak nem lesz akadálya, függetlenül attól, hogy Magyarországon ki melyik ellenőrzött vakcinával oltotta be magát”. 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email