Az ATV híradójának tudósítása emlékeztet, hogy a már most is sokba kerülő hús további 25 százalékkal drágulhat. A Baromfi Termék Tanács titkára a híradónak azt monda, hogy a drágulást a takarmányárak növekedése okozza, ami a jövőben is folytatódhat. Molnár György szerint, ha a takarmányárak emelkedése folytatódik, de közben a felvásárlási árak nem növekednek, akkor a termelőnek már nem lesz érdemes tovább ezzel foglalkoznia.
A riportban Ifj. Papp László, a Hajdúhús 2000 húsüzem vezetője azt hangsúlyozta, hogy a pandémia megviselte az ipart. De az utóbbi időben nemcsak a takarmány, hanem az élő állatok tőzsdei ára is növekedett, ami szintén hozzájárul az ár növekedéshez. Szerinte – mivel a magyar ember „árérzékeny” – a drágulás visszább fogja húzni a keresletet.
Nem kizárt, hogy a csirkemell jelenleg 1100-1500 forintba kerülő kilójának ára akár 1900 forintra is emelkedhet, míg a csirkecombé 700-ról 900 forintra, a sertés karajéért pedig 1700 helyett több mint 2100 forintot kell majd leszurkolni.