22_03_29_erdmost_nincskep

Orbán: Két gyermek került lélegeztetőgépre

22_03_29_erdmost_nincskep

Orbán: Két gyermek került lélegeztetőgépre

A nyolcmillió oltható korú magyar állampolgárból 4,219 millió regisztrált eddig - jelentette be Orbán Viktor pénteken a Kossuth rádióban. Közölte: a következő hat hétben Magyarország meg tudja duplázni a beoltottak számát, így május végére, júniusra kint vagyunk a vízből.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Eddig  4 millió 219 ezer ember regisztrált a koronavírus elleni védőoltásra. A tízmillió magyar állampolgárból nyolcmillióan oltható korúak. Az eddig beoltott személyekkel és a fertőzésen már átesettekkel együtt már közel járunk ahhoz, hogy azt mondhassuk, hogy többen vannak védettek, mint ahányan nem – jelentette ki a Kossuth rádióban péntek reggel Orbán Viktor miniszterelnök, aki az oltás felvételének fontosságát hangsúlyozta. Mint mondta, többekben kialakult egy képzet, miszerint a társadalom 60-70 százalékos beoltottságánál nekik már nem kell beoltatni magukat, mert „megúszták”. Ez félrevezető gondolat, senki sem ússza meg – hangsúlyozta, hozzátéve: csak egyéni védelem van, egyéni védelmet, pedig csak az oltás ad.

Janssen-vakcinával kapcsolatban elmondta: ugyanúgy járnak el, mint a keleti oltóanyagoknál. Pótolni kell a kieső vakcinákat, amire jó esélyünk van – vélekedett a kormányfő, aki szerint a következő hat hét döntő lesz, Magyarország meg tudja duplázni a beoltottak számát, így május végére, júniusra „kint vagyunk a vízből”.

Kitért arra is: a kórházi statisztikák szerint a mintegy 10 ezer kórházban lévőből huszonhét 14 év alatti gyermek van, ketten vannak lélegeztetőgépen.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email