22_03_29_erdmost_nincskep

Hárommillió felett a beoltottak száma

22_03_29_erdmost_nincskep

Hárommillió felett a beoltottak száma

Átlépte a hárommilliót a koronavírus ellen beoltottak száma. Az elmúlt huszonnégy órában 3,6 ezer ember fertőződött meg, és 285-en haltak meg. Egyre több háziorvosi praxisban oltják már a 60 év alatti regisztráltakat is, szakmai ajánlás alapján.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

3597 az új fertőzött, elhunyt 285 beteg – tájékoztatott a koronavirus.gov.hu. Mint írják, 731 675 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek, és 24 265-re az elhunytak száma. 435 344-en már felgyógyultak, és 272 066 aktív fertőzöttet tartanak nyilván.10 364 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 1 204-en vannak lélegeztetőgépen.

A magyar lakosság 30,7 százaléka már legalább az első oltását megkapta: 3 millió 37 ezerre nőtt a beoltottak száma. A háziorvosok a praxisukhoz tartozó védőoltásra regisztráltak listáját heti frissítéssel megkapják. Mindenki sorra fog kerülni, aki online vagy postán regisztrált – írja a honlap, hozzátéve: az operatív törzs és az oltási munkacsoport módosította az oltási stratégiát, hogy minél előbb minél több ember kapja meg az első oltását. „Minden rendelkezésre álló és beérkező vakcinaszállítmányt teljes mennyiségben és mielőbb igyekszünk bekapcsolni az oltásba. Mind az öt Magyarországon alkalmazott vakcina hatásos és biztonságos, és védelmet ad a koronavírus-fertőzés súlyos lefolyása ellen” – írják.

A védőoltásra regisztráltak száma meghaladja a négymilliót, de még így is sokan vannak, akik nem jelentkeztek.

Már egyre több háziorvosi praxisban oltani tudják a 60 év alatti regisztráltakat is. A háziorvosok szakmai vezetői ehhez szakmai ajánlást dolgoztak ki, hogy mely kockázati betegséggel rendelkezőknek javasolt elsőbbséget adni.

Kérik az oltandókat, hogy akár a háziorvosi rendelőben, akár kórházi oltóponton történik az oltás, pontosan érkezzenek, hogy a csoportosulást, a tumultust elkerüljék. Ha tehetik, nyomtassák ki, töltsék ki és vigyék magukkal a hozzájáruló nyilatkozatot, mert ez jelentősen meggyorsítja az oltással járó adminisztrációt. 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email