22_03_29_erdmost_nincskep

„Most a tudományba vetett bizalom az egyetlen fénysugár”

22_03_29_erdmost_nincskep

„Most a tudományba vetett bizalom az egyetlen fénysugár”

Érdi hírességeket kérdeztünk, hogyan vélekednek az oltásról. Aki válaszolt: Novák Péter színész, zenész, műsorvezető; Erdélyi Mónika műsorvezető és videoblogger; Szabó Ádám zenész, és Lajsz András, a koktélkirály.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Novák Péter

„Egyrészt túl vagyok az oltáson, hatvan év alatti, krónikus betegként nem is volt más választásom. Másrészt amúgy sem gondolkodtam volna sokáig; leginkább a mindent megkérdőjelező, közben nemtörődöm szemléletünk vezetett a mostani helyzethez, aminek a vírus drámai allegóriája. Megkoronáztuk a hitetlenségünket, mondanám cinikusan, de ez most nem a viccelődés ideje. Remény nélkül viszont nem érdemes élni, és most a tudományba vetett bizalom az egyetlen fénysugár. Senki nem lett valójában felvilágosultabb az információéhség maximalizálásától, hogy összeolvasunk minden netszemetet, és okoskodunk, ha kell, ha nem. Megadom a tiszteletet azoknak, akik évtizedeket áldoztak az életükből azért, hogy az enyémet megmentsék; részemről ez a hozzáállás, aki tud jobbat, mutassa!” – mondta lapunknak Novák Péter színész, zenész, műsorvezető.

Erdélyi Mónika

Erdélyi Mónika műsorvezető és videoblogger számára sem kérdés, hogy oltakozzon-e. A családjában szerencsére nincs és nem is volt igazolt fertőzött és szülei már meg is kapták az első vakcinát. „Én nagyon szívesen megkérdezném azokat az embereket, akik nem szeretnének élni a védőoltás lehetőségével, hogy szerintük akkor mi lehet a megoldás. Persze tudom, borzasztó sok a félretájékoztatás, rengetegen vannak, akik ontják magukból a sületlenségeket az interneten, én magam is ismerek párat. Így a legtöbben nem tudják, kinek higgyenek. De ha a bulvár helyett a tudományos cikkeket kezdenék el olvasgatni, megbízhatóbb információkhoz jutnának. A tudós az tudós, az orvos az orvos, én nekik hiszek.”

Szabó Ádám

Szabó Ádám, a Sztárban Sztár hetedik évadának nyertese, az ország egyik legismertebb harmonikása, zenésze beszélgetésünk alatt épp karanténját töltötte, ugyanis ő is megfertőződött a vírussal. Elmondása szerint mindenképp beoltatta volna magát, ha nem fertőződik meg, és amint elmúlik a védettség, élni fog a lehetőséggel. A nagymamája és a szülei is beoltatják magukat, nemcsak saját, hanem mások védelme érdekében is. „Mindenkit arra buzdítok, hogy oltassa be magát, hiszen most már látjuk, ez kell a járvány lecsengéséhez. És végre visszakaphatjuk mi, zenészek is a régi életünket. Azt vallom, hogy az oltás nagyon sokat segít majd.” Mint mondja, sokak számára gyanakvásra ad okot, hogy viszonylag hamar kifejlesztették a vakcinát, miközben a HIV-vírusra és a rákra nincs hatásos gyógymód, ellenszer. „Az emberek félnek a következményektől, hiszen ismeretlen terület számunkra, többféle vakcina is rendelkezésre áll, és nem tudjuk melyik a legjobb. De az biztos, hogy nem az a cél, hogy kiirtsák az emberiséget, hanem épp az, hogy megvédjenek bennünket.”

Lajsz András

Lajsz András, az érdi „koktélkirály” is az oltás mellett tette le voksát. Mint mondja, nem szeretne olyan betegséget elkapni, amelynek olyan súlyos következményei vannak, mint a Covidnak. „Bár szerencsére a többségnél nem halálos kimenetelű, sokan nagyon megszenvedik a fertőzést. Ha az oltás védettséget ad, nyilvánvaló, hogy mindenkinek be kell oltatnia magát. Ráadásul én a vendéglátóiparban dolgozom, belegondolni is szörnyű, hogy tünetmentes hordozóként esetleg megfertőzhetném a hozzám betérő vendégeket. Az egész családom úgy van vele, hogy oltassuk be magunkat, mert ez az egyetlen út létezik.”

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email