22_03_29_erdmost_nincskep

Csak sebtapasz a járványnak a szigorítás

22_03_29_erdmost_nincskep

Csak sebtapasz a járványnak a szigorítás

Letarolja az országot a vírus - hangsúlyozta az Érd FM 101.3 reggeli műsorában a Bundáskenyérben Dr. Berzéki Ferenc, a Százhalom Egészségügyi Központ főigazgatója. Szerinte két dolgot tehetünk, beadatjuk az oltást, és otthon maradunk. Szerinte nem most van itt az ideje a családi ünnepeknek sem.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A főiazgató azt mondta, tudja, hogy nem népszerű azzal, hogy azt mondja, maradjunk otthon, de a vírus sokkal fertőzőbb, mint eddig bármikor. A szigorításokról is úgy gondolja, nem elég ahhoz, hogy megállítsuk a fertőzést. 

„A koronavírus nemcsak gyengülni, de vadulni is tud, ezt tapasztaljuk most. A terjedést pedig a táptalaj szűkítésével tudjuk megakadályozni, akkor is, ha be vagyunk már oltva. Sokan azt hiszik, hogy nem kaphatják el a Covidot, ha be vagyok már oltva, de ez nem igaz, fertőzni úgy is lehet, ha megkaptam az oltást. Sőt, meg is betegedhetünk tőle, de nem dönt le minket annyira a lábunkról, mintha nem lennénk védettek. Fontos, hogy minden esetben vigyázzunk magunkra, viseljünk maszkot, fertőtlenítsünk és a lehető legkevesebbet menjünk emberek közé!” – mondta Berzéki doktor. 

„Ha mi nem vigyázzunk magunkra és egymásra, akkor szélsőséges esetben eljuthatunk oda is, hogy ellátatlanul marad egy csomó ember, akinek kórházi ápolásra volna szüksége, és abba halnak bele!” 

Hallgassa meg az interjút!


A szigorításokról azt mondta, kevésnek találja: az adatok emelkednek, a szennyvízben egyre több a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja. „Ez a két hét maximum arra elég, hogy ne legyen annyi beteg, hogy az ellátó rendszer összeomoljon. A vírus le fogja tarolni az országot, ezt be kell látni!”

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email