22_03_29_erdmost_nincskep

Szervezési nehézségek, logisztikai problémák nehezítik az oltást

22_03_29_erdmost_nincskep

Szervezési nehézségek, logisztikai problémák nehezítik az oltást

Dr. Balla Rozália háziorvos praxisában 1000-1500 hatvan év feletti páciens vár arra, hogy megkapja a covid elleni védőoltást. Csakhogy az első - tíz emberre elegendő - vakcina nem érkezett meg. Múlt pénteken hat idős embert oltottak be Törökbálinton, odajutásukat a hozzátartozók oldották meg.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Február 4-én megkezdődött a legidősebbek beoltása. A több mint ötezerből 1800 háziorvosi praxis kezdte volna el február 4-én a 80 év feletti páciensek oltását, de miután kiderült, hogy a tervezettnél kevesebb Moderna-vakcina érkezik Magyarországra, 1080 háziorvos kaphatta meg a tíz ember beoltását lehetővé tevő ampullát és a hozzá tartozó eszközöket.

Dr. Balla Rozália háziorvos a Dr. Staud József Egészségházban rendel. Mint az Érd FM101.3-nak elmondta, nem kaptak oltóanyagot, így az idősek beoltása elmaradt. A 2500 fős praxisból 1500-2000 érintett (60 év feletti) lakos várja a híreket az oltási rendről, oltóanyagokról. 

„Logisztikai problémával, szervezési nehézségekkel kell megküzdeni. Megugorjuk mi, csak kapjunk információt, ütemtervet, és akkor csináljuk, mert mindenkinek ez az érdeke” – hangsúlyozta.

A háziorvos elmondta továbbá, hogy praxisából hat, az oltásra alkalmas idős ember kapta meg a vakcinát a Törökbálinti Tüdőgyógyintézetben.

A páciensek odajuttatásában betegszállítót nem tudtak igénybe venni – bár az előzetes hírek erről szóltak -, az utazást családi segítséggel oldották meg az idősek.


 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email