22_03_29_erdmost_nincskep

Így változna a Fürdő utca forgalmi rendje

22_03_29_erdmost_nincskep

Így változna a Fürdő utca forgalmi rendje

A Fürdő utca forgalmi rendjének változásáról tartott online lakossági fórumot csütörtök este Szűcs Gábor alpolgármester és Andrasek Mónika önkormányzati képviselő. Mint elhangzott: a végső cél a lakó-pihenő övezet kialakítása nemcsak az utcában, hanem az egész környéken.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A tervek szerint a Tárnoki út és a Koronafürt utca közötti szakaszt egyirányúvá tennék, míg a Koronafürt utca és a Balatoni út között – a kemping és a park miatt – maradna a kétirányú forgalom. Mint elhangzott, a Fürdő utca forgalomváltozásának tervei még az előző ciklusban elkészültek, de a megvalósításuk nem történt meg.

Arra a lakossági felvetésre, miszerint a villanyoszlopok – amelyek az utcaszélesség egyharmadán találhatók – áthelyezése is könnyítené a közlekedést, az alpolgármester elmondta: valóban célszerű lett volna, ha a Fürdő utca felújításakor és a patak lefedésekor földkábelben helyezik el a villanyvezetéket. Erre valószínűleg azért nem került sor, mert az átalakítás az ingatlanokat is érintette volna, és ez megdrágította volna a pályázati forrásból megvalósított beruházást. Egy villanyoszlop áthelyezése egyébként 1 és 2 millió forint között van, és erre az idei költségvetésben nem lát forrást az alpolgármester, de a jövőre nézvést megvizsgálják ennek lehetőségét.

Az egyik helybeli lakos elmondta: azért támogatják az egyirányúsítást, mert a Fürdő és Tárnoki utca kereszteződésénél nagyon veszélyes a kihajtás.

Elhangzott az is, hogyha megépül a Lidl áruház, a beruházás keretében fekvőrendőrt építenek majd ki a park környékén, és biztonságosabbá teszi a Balatoni út sarkán lévő gyalogátkelő-helyet is.

A lakosok felvetették, hogy az egyirányúsítás nem oldja meg a sebességkorlátozás kérdését: az autósok gyakran 70-80-nal száguldanak végig a Fürdő utcán, és ezt a problémát is meg kellene oldani, akár úgy is, hogy egyes szakaszokon csak az ott élők közlekedhessenek.

Szűcs Gábor elmondta: ezt a problémát lakó-pihenő övezet kialakításával lehetne megoldani, ám ennek kijelölésére csak akkor van mód, ha az adott területen egyenrangú, és ugyanolyan burkolattal ellátott utcák vannak. Mivel a Kövirózsa utcában nincs szilárd burkolat, ennek aszfaltozását – amit az idei évre terveznek –  meg kell várni a lakó-pihenő övezet kijelölésével.  A végső cél egyéként az, hogy a Tárnoki-Kutyavári-Balatoni utak közti részt, Diósdig, lakó-pihenő övezetté nyilvánítsák. Ehhez a Liliom utca aszfaltozása hiányzik még.

A fórumon résztvevők részéről felmerült az ötlet fekvőrendőrök elhelyezésére, illetve egyes szakaszok zsákutcává alakítására, és egyenrangú kereszteződések kialakítására. Az alpolgármester elmondta: a tervezővel egyeztetnek, és visszatérnek a lakosok javaslataira egy következő lakossági fórum alkalmával. Ekkor véglegesíthetik az elképzeléseket a Fürdő utca forgalmi rendjének átalakításáról.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email