22_03_29_erdmost_nincskep

Vasárnap lejárnak az autópályamatricák!

22_03_29_erdmost_nincskep

Vasárnap lejárnak az autópályamatricák!

2021. január 31-én éjfélkor lejárnak a 2020-ra megváltott éves országos és megyei autópálya-matricák. Bartal Tamás, a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató vezérigazgatója az Érd FM 101.3-nak elmondta, a hétfői adatok szerint eddig csak egymillióan vették meg az idei matricát.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

2020-ban több mint 2,6 millióan váltottak országos vagy megyei éves autópálya-matricát, ezek érvényessége azonban 2021. január 31-én, éjfélkor lejár.

Bartal Tamás, a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója az Érd FM 101.3 Bundáskenyér című műsorában beszámolt róla, a hétfői adatok szerint még csak közel egymillióan vették meg az idei évre érvényes matricákat, melyek ára az infláció miatt 3,9%-kal nőtt. Az éves országos matrica ára jelenleg 44 660 forint.

Bartal Tamás arról is beszélt, 2020-ban körülbelül 13 millió matricát adtak el, amely egymillióval kevesebb az egy évvel korábbinál. Ez elsősorban amiatt van, mert a járványhelyzet miatt kevesebben utaztak és ez meglátszik abból, hogy a tíznapos matricából jóval kevesebbet adtak el, mint korábban.

Bartal Tamás megosztotta azt is, hogy aki úgy hajtott fel az autópályára, hogy nem volt matricája, az hatvan percig pótolhatja ezt. Ezzel a módszerrel a vezérigazgató közlése szerint közel másfélmillióan éltek tavaly.

Az autópálya-matricákat többféle módon is megvásárolhatjuk. A NÚSZ elsősorban a mobiltelefonra optimalizált ematrica.nemzetiutdij.hu oldalat ajánlja, de SMS-ben és applikáción keresztül is beszerezhetjük.

Az idei autópálya-matricák díjait ide kattintva érheti el!


 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email