22_03_29_erdmost_nincskep

Több mint kétszáz intézkedés maszkviselési szabályok megszegése miatt

22_03_29_erdmost_nincskep

Több mint kétszáz intézkedés maszkviselési szabályok megszegése miatt

Az elmúlt 24 órában 227 esetben, a járvány kezdete óta pedig 16 724 emberrel szemben intézkedett a rendőrség a maszkviselésre vonatkozó szabályok megszegése miatt – közölte szerdai online sajtótájékoztatóján az Operatív Törzs.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Kiss Róbert rendőr alezredes tájékoztatása szerint 198-an az önkormányzati rendeletek ellenére sem viseltek maszkot közterületen, közülük 41-en helyszíni bírságot kaptak, 65 emberrel szemben szabálysértési feljelentést tettek, a többieket figyelmeztették.

Hozzátette, tizenkét emberrel szemben azért intézkedtek, mert buszon, villamoson, megállóban nem volt rajtuk maszk, 17-en pedig bevásárlóközpontban nem viselték a védőeszközt.

Részletezte, a boltokra, vendéglátóhelyekre, szálláshelyekre és szabadidős létesítményekre vonatkozó szabályok megszegése miatt 685 esetben intézkedett a rendőrség, ebből 184-szer az üzemeltető vagy tulajdonos mulasztása miatt, 491 esetben pedig az üzletek nem tartották be a korlátozott nyitva tartást.

Kiss Róbert közölte azt is, kedden egy üzlet ideiglenes bezárásáról döntöttek, így már 105-re nőtt azon üzletek, szolgáltatók száma, amelyeknél a rendőrség a védelmi szabályok be nem tartása miatt intézkedett.

A kijárási tilalmat 333-an szegték meg az elmúlt nap, közülük ketten a kutyasétáltatásra vonatkozó szabályokat nem tartották be. A rendőröknek a kijárási tilalom életbe lépése óta 18 507 szabályszegővel szemben kellett fellépniük.

Az alezredes arról is beszélt, hogy 45 esetben kellett fellépniük a tranzitszabályokat megsértőkkel szemben. A hatósági házi karanténokat kedden 9272 esetben ellenőrizték. A járvánnyal összefüggésben március óta 507 bűncselekmény miatt indult eljárás, eddig 99 gyanúsítottat hallgattak ki – ismertette.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email