22_03_29_erdmost_nincskep

Érd sötéttel tiltakozik – VIDEÓ

22_03_29_erdmost_nincskep

Érd sötéttel tiltakozik – VIDEÓ

Elsötétedett szerda este a főtér Érden is, hogy ezzel tiltakozzon a város a helyi iparűzési adó megfelezése ellen. Rövid idő után azonban visszakapcsolták a fényeket, Érd közösségi erejét szimbolizálva.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

„Azért kapcsolom most le az ünnepi fényeket, mert azt akarom, hogy lássuk, mi történik akkor, ha a város nem fog össze, hogy megvédjük településünket. A kormány tervezett intézkedései akár padlóra küldhetik az érdi költségvetést és ellehetetleníthetik gazdálkodásunkat” – mondta Csőzik László.

A polgármester bejelentette, hogy az érdi városvezetés tárgyalásokat kezdeményez a kormánnyal, mert ki akar állni 74 ezer érdi jogos érdekeiért. „A város nem állhat le egy rossz döntés miatt. Meg fogjuk mutatni, hogy mire vagyunk képesek, és ha nem sikerül, akkor együtt fogjuk kihúzni ezt a várost abból a kátyúból, amibe egy teljesen elhibázott elképzelés tette.”

A díszkivilágítást visszakapcsolva a polgármester kiemelte, hogy Érd az elmúlt napokban ismét a legszebb arcát mutatta az ország és a világ felé. Elmondta, hogy rengetegen írtak az önkormányzatnak, felajánlva, hogy akkor is kifizetik a helyi iparűzési adó felét, ha nem kötelezi őket erre jogszabály.

„Ennek örülnünk kell, mert ebben iszonyatos erő lakozik. A közelgő ünnepnek, az idei karácsonynak pont ez a csodája: sok jóakaratú ember kiáll a városáért, kiállunk a közös céljainkért, és egymás kezét megfogva próbáljuk megcsinálni a lehetetlent, hogy mégis legyenek fejlesztések 2021-ben” – tette hozzá a polgármester.

Csőzik László bejelentette, megnyitnak egy számlaszámot, és arra kérik a helyi vállalkozókat, helyi polgárokat, hogy ha megtehetik, utaljanak át, ajánljanak fel bármekkora összeget is. Mint mondta, az érdiek együtt fognak dönteni az így összegyűlt forrás sorsáról, hogy mire fordítsák. Példaként említette a Bem téri óvoda udvarát, aminek fejlesztését 2021-re tervezték, és lehetne ez az első olyan fejlesztés, amit ebből a közösségi alapból valósítanak meg.

„Éljen az összefogás ereje, egyek vagyunk, érdiek vagyunk, egyet akarunk. Ez a város egy új úton indul el 2021-ben. Boldog karácsonyt mindenkinek!” – zárta szavait Csőzik László.

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email