22_03_29_erdmost_nincskep

Kétszer ad, aki gyorsan ad!

22_03_29_erdmost_nincskep

Kétszer ad, aki gyorsan ad!

Pecsuvácz Péter sportriporter kezdeményezésére az érdi sportegyesületek 24 óra leforgása alatt 250.000 Ft-ot gyűjtöttek össze. Az összeget 25 érdi rászorulónak 10.000 Ft-os vásárlási utalvány formájában adták át, így még marad idejük arra, hogy bevásároljanak karácsonyra.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Pecsuvácz Péternek, az Érd Médiacentrum munkatársának fejéből pattant ki a gondolat, hogy mi lenne, ha az Érden működő sportegyesületekkel karöltve adományt gyűjtenének karácsony alkalmából.  Felkereste a sportegyesületek vezetőit, akik üdvözölték a kezdeményezést és 24 óra alatt a 22 sportegyesület 250.000 Ft-ot gyűjtött össze.

„Azt gondolom, hogy a sport az mindig egy példát állít számunkra, sokkal többről szól, minthogy ki nyer vagy ki lesz a bajnok. A sport nevel, oktat és az egészséges életmódhoz is hozzá tartozik. A sportolók, edzők, mindig példaképül szolgálnak és ezért is fontos, hogy a társadalmi szerepvállalásuk milyen mértékű.”- fogalmazott kollégánk.

A Szociális Gondozóközpontot kérték fel, hogy segítsenek megtalálni azt a 25 rászoruló családot, akiknek jól jönne az utalvány. A nyugdíjas családok pedig néhány nappal karácsony előtt vehették át a bónokat, hogy még legyen idejük vásárolni belőle az ünnepek előtt. 

„Nagyszerű ötlet, ilyen még nem volt és fantasztikus, hogy ilyen rövid idő alatt összegyűlt ez a pénz, hiszen 250.000 Ft nem kevés. Minden tiszteletem azoké, akik ebben az akcióban részt vettek.”- mondta a Bereiné Petrik Mária, a Szociális Gondozó Központ megbízott vezetője. „Jól ismerjük azokat az embereket, akik ma részesülhettek az adományból, hiszen egész évben kapcsolatban állunk velük, kijárunk hozzájuk rendszeresen. Számukra óriási segítség, amit ma kaptak, nagyon jó helyre kerültek ezek az utalványok.”

Pecsuvácz Péter azt is elárulta, hogy bár eredetileg nem tervezett folytatást, de annyian feltették már a kérdést neki és ötleteket is a kapott, hogy egyáltalán nem kizárt, hogy jövőre megismétlik az akciót.

Az adományozásban részt vevők névsora:

Érd kézilabdaklub

Érdi VSE

Érdi Kyokushin Karate SE

Delta RSE Érd

Érdi Spartacus SC

Érdi Torna Club

Érdi Vízisport Kft

Érdi Shaolin Wushu és Sportakrobatika SE

Érdi Muay Thai Box Egyesület

Parkvárosi Íjászok Hagyományőrző Egyesület

Budapesti Honvéd-Érd vízilabda szakosztály,

Ördöglovas SE

Vörösmarty Mihály Gimnázium Diáksport Egyesület

Kárpáti Farkasok Jégkorongklub

Kőrösi Kölyök DSE

Érdi Box Klub

Érdi Judo Klub és Diósdi Diáksport Egyesület

5 Stars Érdi VSE

Érdi Baseball és Softball Egyesület

BudaSkate SE és Hoffmann Korcsolya Akadémia érdi csoportja

A klub érdi csoportja – The Chosen One

Krajnyák Zsuzsanna paralimpiai ezüstérmes, világ- és Európa-bajnok kerekesszékes vívó,

Ujjady Árpád vívó edző

Pecsuvácz Péter sportriporter

+1 fő, aki név nélkül szerette volna részt venni az akcióban.

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email