22_03_29_erdmost_nincskep

Foci: három pont az érdiek puttonyában

22_03_29_erdmost_nincskep

Foci: három pont az érdiek puttonyában

Alaposan felforgatott, fiatalokkal teletűzdelt csapattal is 1-0-ra legyőzte a Komárom VSE-t az Érdi VSE az NB III Nyugati csoportjának 21. fordulójában. Az érdiek győztes gólját szerző Popov Patrik sorozatban negyedik meccsén talált be.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Két, meglehetősen tartalékos együttes csapott össze az NB III Nyugati csoportjának utolsó őszi fordulójában. Bár az érdiek a következő héten még két korábban elhalasztott mérkőzést pótolnak, azért a rohamtempóban vívott bajnokik nyomot hagytak a kereten. A maródiak sorába ugyanis Fürjes Ádám és Koós Gábor mellé Kollega Krisztián és Kócsa Tamás is csatlakozott, míg a vendégek hét játékosukra nem számíthattak.

Az érdiek így nem megszokott hadrendben, 4-3-2-1-es felállásban léptek pályára, ráadásul Csala Dávid és Pintér Olivér először szerepelt a hazai kezdőben.

A felforgatott összeállítások mindkét felet a biztonságra sarkallták, ezért jobbára a mezőnyben zajlott a játék, enyhe érdi mezőnyfölénnyel, míg a kapuk ritkán forogtak veszélyben. Az első lövésre is több mint félórát kellett várni, amikor Farkas Bálint és Popov Patrik kényszerítője után előbbi löketét a blokkról megpattanva védte Rigó Gábor, majd nem sokkal később Kertész Bence távoli kísérletét kellett védenie a komáromi kapusnak.

A fordulás után valamelyest aktívabban jött ki a vendég csapat, de hamarosan az érdiek kiegyenlítették a mezőnyfölényt és nyomtak a vezetés megszerzéséért.

Ennek eredményeként a 65. percben Popov Patrik kapott remek labdát és a kapust kicselezve éles szögből talált be (1-0).

Néhány perc elteltével megduplázhatta volna előnyét az érdi együttes, de Popov újabb remek labdáját a hosszún érkező Farkas Bálint elől mentették a védők. Az utolsó tíz percre fordulva Popov lábában maradt a három pont, amikor egy szép szóló után ballal tekert a hosszú kapufa mellé. Az utolsó percekben felélénkült ugyan a Komárom, de néhány kósza lehetőséget leszámítva nem okozott gondot az érdieknek, akik 1-0-ra behúzták a mérkőzést.

– Nagyon kevés helyzet volt itt is, ott is, talán nekünk valamivel több volt, de nagyon össze-vissza álltunk fel. Nagyon örülünk a három pontnak, de örömteli volt, hogy azok a fiatalok, akik már jó ideje itt vannak velünk, bizonyították, hogy velük is számolni kell és számolni is fogunk. Ez volt a legnagyobb konklúziója ennek a meccsnek

– értékelt Limperger Zsolt, az Érdi VSE vezetőedzője.

– Tudtuk, hogy a hazai csapat labdabiztosabb, kombinatívabb és kezdeményezőbb lesz, ebből kifolyólag úgy terveztük, hogy kicsit átengedjük a játékot nekik és labdaszerzésből próbálunk kontrázni. Ez odáig jól megvalósult, hogy nagy gólhelyzete nem volt a hazaiaknak, mert jól lezártuk a kapunkig vezető utat, de nem tudtunk jó helyeken labdát szerezni és igazi kontratámadást sem tudtunk vezetni. Elég sok hiányzónk volt, így sokkal többet nem vártam a mai meccstől

– nyilatkozta a Komárom VSE vezetőedzője, Bozsik Péter.

Az Érdi VSE legközelebb december 9-én, 13 órakor a VLS Veszprém vendégeként lép pályára, majd 11-én, pénteken szintén 13 órakor a Puskás Akadémia FC II-t látja vendégül az Ercsi úton. Utóbbi mérkőzést az ÉrdMost.hu facebook oldalán élőben közvetítik!

NB III, Nyugati csoport, 21. forduló
Érdi VSE – Komárom VSE 1-0 (0-0)
Érd, zárt kapuk mögött. V.: Szalai L. (Gyürüsi  Füzi)
Érdi VSE: Kertész F. – Honti, Bozsoki, Csiszár, Varga T. – Kalmár, Kertész B., Csala  – Pintér O. (Balogh Á., 89. p.), Farkas B. (Földesi, 83. p.) – Popov (Molnár B., 91. p.)
Vezetőedző: Limperger Zsolt
Komárom VSE: Rigó – Kalla (Horváth D., 76. p.), Musitz, Módi – Hajba, Szecsődi (Jóna, 69. p.), Göblyös, Simigla, Horváth R. – Tóth P., Vincze V.
Vezetőedző: Bozsik Péter
Gól: Popov (65. perc)

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email