22_03_29_erdmost_nincskep

Nem kell maszkot viselniük az autizmussal élőknek

22_03_29_erdmost_nincskep

Nem kell maszkot viselniük az autizmussal élőknek

A kormány egy november 19-ei rendeletében mentesítette a maszkviselési kötelezettség alól az autizmus spektrumzavarral élőket.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A rendelet értelmében a maszkviselési kötelezettség alól akkor mentesül az autizmus spektrumzavarral élő személy, ha rendelkezik a következő dokumentumok valamelyikével: 

  • „a fogyatékosságügyi országos érdekvédelmi szervezet által kiállított tagsági igazolvánnyal vagy a maszkviselésre vonatkozó szabályok alóli mentesség érvényesítéséhez kiállított, fogyatékos állapot fennállását igazoló dokumentummal,
  • vagy orvosi igazolással igazolhatja állapotát.”

A hírt az Autisták Országos Szövetsége is megosztotta közösségi oldalán, Kővári Edit, a szövetség elnökének nyilatkozatával, melyben azt írja:

„7 hónapon át tartó levelezés, egyeztetés és az EMMI Szociális Ügyekért Felelős Államtitkárságával való együttműködés eredményeként a mai napon megjelent a Kormány 510/2020. (XI.19.) Korm. rendelete.

Az Autisták Országos Szövetsége köszöni a szülőtársaknak és tagszervezeteinek az érdekvédelmi folyamatban való együttműködését, ezt az eredményt közösen értük el!

Autizmusban érintett társainkat, családjaikat és a velük dolgozó szakembereket arra kérjük, hogy tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy autista gyermekeink, társaink megtanulják, megszokják a maszk viselését, tegyünk meg mindent, hogy megóvjuk őket és a környezetüket a koronavírus fertőzéstől. Az Autisták Országos Szövetsége azon dolgozik, hogy újabb támogatást nyújtson ehhez a családoknak.”

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email