22_03_29_erdmost_nincskep

Sok a kérdés az ingyenes internet kapcsán

22_03_29_erdmost_nincskep

Sok a kérdés az ingyenes internet kapcsán

Az Erdmost.hu is beszámolt arról a friss kormányrendeletről, mely szerint 30 napig ingyenes lesz a digitális oktatásban részt vevő tanulók számára az internet. De hogy miképpen lehet mentesülni a díjfizetés alól, az egyelőre nem tisztázott.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Egy olvasónk – kinek egyetemista fia is érintett az online oktatásban – úgy gondolta, minél előbb utána jár annak, hogyan lehet érvényesíteni az ingyenes internet elérhetőséget. Két szolgáltatót is felhívott az ügyben, hogy minél tisztább képet kapjon, de nem kapott.

Az ügyfélszolgálaton dolgozók nem tudtak semmiféle felvilágosítást adni a tekinteben, hogy hogyan mentesülhetnek az érintettek a díjfizetés alól. „Várja meg, amíg hivatalos információ érkezik, mert egyelőre semmit sem tudunk” – mondták neki az egyik helyen. Az ingyenes internet kapcsán abban viszont biztos volt az ügyintéző hölgy, hogy „a kormányrendeletben is úgy van, hogy a szerződő félnek kell majd kezdeményeznie a mentességet.”

A másik szolgáltatónál annyit tudott kiszedni az ügyintézőből az édesapa, hogy amint lesz hivatalos információ, hogy honnan és miként lesz ez jóváírva, akkor azt mindenki számára meg fogják küldeni.” Egyébként pedig, mint mondta, ő is csak a hírekből értesült az internet ingyenessé tételéről és hiába jelent meg a kormányrendelet, a szolgáltatók felé még nem jutottak el az ezzel kapcsolatos teendők.

Vagyis egyelőre nem tudni, hogy pontosan mikortól jár az ingyenes internet a digitális oktatásban részesülő tanulóknak, mint ahogy azt sem, hogyan lehet majd igényelni azt, és ennél többet valószínűleg hétfő előtt nem is fogunk megtudni.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email