22_03_29_erdmost_nincskep

Erzsébet-tábor a Kőrösiben

22_03_29_erdmost_nincskep

Erzsébet-tábor a Kőrösiben

Ma fejeződik be az ötnapos Erzsébet-tábor a Kőrösi iskolában. Kilencvenöt gyermeknek nyújtanak tartalmas programokat: kirándulásokat, báb- és meseelőadást, emellett napi háromszori étkezést, és ha szükséges, felzárkóztató foglalkozást.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

– Harmadik éve rendezzük meg ezt a tábort, csak a mi iskolánk 6-12 éves diákjainak. Negyvenöt diákkal kezdtük, most már kilencvenöten vannak. Egyetlen nap alatt betelt a létszám – mondta tudósítónknak Nagyné Balázs Gabriella táborvezető, aki tíz kollégájával együtt foglalkozik a gyerekekkel.

Az öt nap alatt közösségfejlesztő, kulturális, kézműves és sportprogramokat szerveznek,  és a tanító nénik külön odafigyelnek azokra, akik az online oktatás időszakában lemaradtak. A vírusveszély miatt a gyermekeket öt csoportba osztották, és a kinti, szabadtéri programokat tartják csak közösen – csütörtökön például a tordasi westernfaluba látogattak. Szerepelt a programban virágültetés is, az iskola udvarán álló Benedek Elek-szobornál.  

Az iskolába is érkeztek vendégek: a hét elején Kóka Rozália énekes és mesemondó, valamint Bölöni Réka színésznő műsorát láthatták, pénteken pedig Vig Balázs író látogat el a gyerekekhez. 

Hagyomány már a táborban, hogy valami olyan dolgot is alkotnak, amiben mindenki részt vesz, és ezt fotón is megörökítik. Idén kartondobozvárat építenek és díszítenek, és minden csoport összeállít egy-egy emlékkönyvet is – ezek segítségével bármikor visszaidézhetik az elmúlt nyarat, a közös kalandokat.

 

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email