22_03_29_erdmost_nincskep

Jelentős szakaszon gyorsulnak a vonatok

22_03_29_erdmost_nincskep

Jelentős szakaszon gyorsulnak a vonatok

Összesen 27,9 kilométeren dolgozik a fővárost és Pécset összekötő vasútvonalon a Mészáros és Mészáros, valamint a Vasútépítők konzorciuma, amellyel jelentős szakaszon gyorsul 160 km/h-ra a vonatok sebessége – írja a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF).

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A százhalombattai közúti híd átadása kapcsán érkezett legutóbb hír a Budapest és Pécs között futó MÁV-vonal fejlesztéséről. A NIF beruházásában Százhalombatta és Ercsi elágazás közötti 15,7 kilométernyi pálya és hozzá kapcsolódó létesítmények kapnak fejlesztést, melynek köszönhetően két vágányon haladhat majd a közlekedés. Ercsi és Pusztaszabolcs között pedig 12,2 kilométeren újul meg és fejlődik az eddig kisebb kapacitású pálya, mely a munkálatok befejeztével 160 km/h sebességgel lesz járható.

Mindkét beruházást a Mészáros és Mészáros Kft., valamint a Vasútépítők Kft. konzorciuma kivitelezi, az alapkövet 2018. szeptemberében rakták le. Az érintett 40a pályát az Intercity-járatok is rendszeresen használják, megújul szakaszain a vonatok javarészt 160 km/h sebességgel haladhatnak.

Mint korábban beszámoltunk róla, a Százhalombatta-Ercsi elágazás beruházásban részleges átépítést kapó 6-os főút egy szakaszán ideiglenes korlátozást vezettek be.

További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Család- és Gyermekjóléti Szolgálat pályázatot hirdet Közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében
A Szociális Gondozó Központ Idősek Otthona pályázatot hirdet Közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében gondozó/ápoló munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email