22_03_29_erdmost_nincskep

Sétáló vaddisznók – VIDEO

22_03_29_erdmost_nincskep

Sétáló vaddisznók – VIDEO

Egy vaddisznócsalád sétált az éjjel az egyik Felső-parkvárosi utcában. A videofelvételt egy olvasónk osztotta meg velünk. Az éjszakai látogatók nem ritkák mostanában e településrészen, a hatóságok ki szeretnék hajtani őket a lakott területekről.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A napokban már hírt adtunk róla, hogy vaddisznók járnak a Darukezelő utca környékén. A hatóságok és az illetékes vadásztársaság már tud a malacokról – keresik, majd kihajtják őket a lakott területekről.

Érd Önkormányzata közösségi oldalán a következőket tette közzé: „A vadásztársaság arra kéri a kutyatartókat, hogy kizárólag reggel 8 és este 7 óra között sétáljanak kedvenceikkel, és minden esetben tartsák a kutyákat pórázon! Egy bokor alján megbújt vaddisznó család, akiket megzavar egy kutya, a kismalacaik védelmében ronthat rá a kutyára, illetve az emberekre. Nagyon fontos megérteni, hogy a pórázon sétáltatott, kontroll alatt tartott kutyussal, mindezt el tudjuk kerülni! Ha mégis találkoznánk egy vaddisznóval, igyekezzünk nyugodtan elsétálni, mintha nem észleltük volna az állatot, vagy maradjunk egy helyben, amíg az állat távozik. Semmi esetre se kezdjünk el zajongani, vagy fenyegetően fellépni az állattal szemben!
Élelmiszert ne hagyjunk az utcán, mert az odacsalogathatja a vadon élő állatokat! A kukákat pedig csak aznap készítsük a ház elé, amikor azok elszállításra kerülnek.”

A vaddisznókat láthatóan még nem sikerült kihajtani a lakott területről. Olvasónk küldte az alábbi felvételt, ami ma hajnalban készült. 

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email