22_03_29_erdmost_nincskep

Századik születésnapot ünnepeltek

22_03_29_erdmost_nincskep

Századik születésnapot ünnepeltek

Virággal és ajándékcsomaggal köszöntötte a százéves Czirják Nagy Lászlónét Csőzik László polgármester csütörtökön. A járványhelyzet miatt nem lehetett jelen az egész család, de azért nem maradt el az ünneplés: Irma néni pezsgővel koccintott, és a gyertyákat is elfújta a tortán.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Bár Irma néni fiatal lányként jött fel szerencsét próbálni a fővárosba, zalai szülőfalujától sem szakadt el egészen; szülei sírjához rendszeresen visszalátogat a családdal. Budapesten élte le élete jelentős részét, tizenöt éve költözött Érdre a lányával. Két gyermeke, három unokája és hat dédunokája született. Bár a járványveszély miatt az egész család nem tudta felköszönteni, lánya, unokája, menye és dédunokája tortával és pezsgővel lepte meg Irma nénit csütörtök délelőtt. Csőzik László polgármester is felköszöntötte az ünnepeltet: virágot és finomságokból összeállított ajándékcsomagot adott át az ünnepeltnek. Irma néni a városvezetőnek a fiatalkoráról mesélt, amikor még a szülőfalujában dolgozott postásként – csakúgy, mint az édesapja –, és sokat kellett talpalnia a hegyes-dombos vidéken.

– Szegények voltunk, de nagyon szép volt a gyerekkorom. Volt az életemben jó is, rossz is, hol ilyen, hol olyan – emlékezett vissza az ünnepelt. A fővárosba kerülve több állása volt, kétkezi munkát végzett, nyomdában is dolgozott. Bár Irma néni közel harminc éve megözvegyült, családja nagy szeretettel veszi körül, és lánya gondoskodik arról, hogy semmiben ne szenvedjen hiányt – szokta is mondogatni, hogy neki megvan mindene.

Csőzik László polgármester Irma néni felköszöntését követően lapunknak elmondta: Érden több mint nyolcezer hetven év feletti ember él, akik figyelmet érdemelnek.

– Oda kell figyelnünk a velünk élő nyugdíjasokra, a nagy- és dédszülőkre. Tartozunk nekik mi, fiatalabbak ennyivel. Az önkormányzat támogatja a nyugdíjasklubok működését, ahogy az idősügyi tanácsot is. Úgy gondolom, a vészterhes idők dacára maradhat az a megemelt költségvetés, amit biztosítottunk a részükre. Érd, amely fiatal város – hiszen 35 év az itt élők átlagéletkora – ezzel is kifejezésre juttatja, hogy milyen felelősségteljesen gondolkodik, és odafigyel a korosodókra. A Szociális Gondozó Központ tagintézményei kiváló munkát végeznek az idősgondozás terén; a megye legjobbjai közt tarthatjuk őket számon. A járvány idején sokkal nagyobb felelősség hárul rájuk, és nagyobb kockázatnak is vannak kitéve – nagy köszönettel tartozunk tehát az érdi közszféra dolgozóinak, és azon leszek, hogy ezt kifejezésre tudjuk juttatni – hangsúlyozta.

Csőzik László elmondta azt is: azon dolgoznak, hogy az idősotthonokban minimálisra csökkentsék a fertőzésveszélyt, és kiemelten odafigyelnek arra, hogy a szociális ágazatban dolgozókhoz eljussanak a védőfelszerelések.

– Több polgármestertársammal a kormányhoz fordultunk, és kértük, hogy az ország valamennyi idősotthonában végeztessék el a koronavírustesztet – tette hozzá Csőzik László, hangsúlyozva: talán a kiemelt figyelemnek is köszönhető, hogy a város intézményeiben nem volt probléma. 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email