22_03_29_erdmost_nincskep

895-re nőtt a fertőzöttek száma, tizenegy új áldozata van a vírusnak

22_03_29_erdmost_nincskep

895-re nőtt a fertőzöttek száma, tizenegy új áldozata van a vírusnak

78 új beteggel 895-re nőtt a beazonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon, miközben újabb tizenegy - többségében idős - ember hunyt el, így 58-ra emelkedett a COVID-19 hazai áldozatainak száma.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A koronavirus.gov.hu legfrissebb adatai szerint a tizenegy elhunyt között van egy 49 éves férfi is. A kormányzati tájékoztató portál megjegyzi, hogy 94-re nőtt a gyógyultak száma is.

A területi megoszlás alapján a legtöbb fertőzöttet továbbra is Budapesten regisztrálták, ahol 345-ről 387-re, míg Pest megyében 153-ról 164-re emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma.

A tájékoztató oldal Johns Hopkins Egyetem Koronavírus Kutatóközpontjától származó adatai szerint világszerte 1 430 141 fertőzöttet, 301 130 gyógyultat és 82 119 elhunytat regisztráltak.

A portál továbbra is felhívja a figyelmet arra, hogy a csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is bárhol, bárkiben jelen lehet a vírus. A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők és aki teheti, az maradjon otthon, továbbra is tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozást.

Ahogy az eddigi elhunytak adataiból is látszik, a koronavírus az idősekre a legveszélyesebb, ezért nyomatékosan kérik az időseket, hogy maradjanak otthon és a bevásárláshoz kérjék hozzátartozóik vagy a helyi önkormányzat segítségét.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email