22_03_29_erdmost_nincskep

Nagy bevásárlást tart szombaton? Gondoljon a Fészek gyermekeire!

22_03_29_erdmost_nincskep

Nagy bevásárlást tart szombaton? Gondoljon a Fészek gyermekeire!

Élelmiszergyűjtést szervez a Fészek Gyermekvédő Egyesület javára az "Egy szelet a szívünkből" elnevezésű jótékonysági csoport szombaton 8-20 óra között az érdi Intersparban. A Fészek átmeneti gyermekotthont és országos nevelőszülői hálózatot is működtet, mindkettőnél jó helyre kerülnek az adományok.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az Egy szelet a szívünkből elnevezésű jótékonysági csoport tavaly alakult meg, azóta rendszeresen jelentkeztek különféle, adománygyűjtő sütivásárokkal – elsősorban – környékbeli családok, gyermekek megsegítésére. A csoport egyik tagja és a mostani akció szervezője, Gódor-Nagy Rita kérdésünkre elmondta, hogy szombaton az érdi Interspar vásárlóit szeretnék megszólítani, hogy, ha tehetik, tegyenek a kosarukba olyan tartós élelmiszert, tisztálkodó és tisztító szereket, amelyeket a vásárlás végén fel tudnak ajánlani adományként a Fészek javára. 


A Fészek Egyesületről már sokszor, sok helyen írtunk. Ők az a civil szervezet, akiket tavaly Jószolgálat-díjjal tüntettek ki, akik húsz évvel ezelőtt megnyitották előbb Érdligeten, majd 2002-ben a Karolina utcában a megye egyetlen átmeneti otthonát a gyermekek részére, akikhez napi 24 órában lehet fordulni segítségért a krízishelyzetbe került családoknak, és akik több száz bajba jutott gyermeknek és (sokszor) édesanyjuknak is biztosítottak átmeneti fészket. Nem mellesleg a Fészek egy országos nevelőszülői hálózatot is létrehozott és működtet. 

– Jelenleg kilenc gyermek él az átmeneti otthonban, de ez mindig változik, mert az év 365 napján, a nap 24 órájában akármikor becsöngethetnek hozzánk Érdről és környékéről a krízishelyzetbe került családok vagy gyermekek.  Gyakorlatilag csak addig segítünk, csak arra az időre emeljük ki a családból a gyermeket, amíg erre nagyon nagy szükség van. Mi azon dolgozunk, hogy a családok mielőbb talpra álljanak, mielőbb hazatérhessen hozzájuk a gyermek, és ott nevelkedhessen tovább, mert ez az elsődleges érdeke minden gyermeknek – tette hozzá Nyitrai-Hell Szilvia, a Fészek Gyermekvédő Egyesület program- és adományszervező munkatársa.


Február 15-én, szombaton 8-20 óra között tehát, ha az Intersparban vásárol, és megteheti, juttasson a kosarából élelmiszert, tisztálkodó szert vagy tisztítószert a Fészeknek. 

 

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email