22_03_29_erdmost_nincskep

Lájkold a biztonságos netet!

22_03_29_erdmost_nincskep

Lájkold a biztonságos netet!

Ha olyan tinédzser vagy, aki közösségi oldalak aktív tagja és szabadidőd nagy részét az okostelefonod, vagy a számítógép előtt töltöd, olvass tovább!

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Magyarországon 2020. február 11-e a Biztonságos Internet Napja – légy tudatos felhasználó!

Szörföztök a neten (tájékozódás, információhoz jutás), online ápoljátok közösségi kapcsolataitokat és virtuálisan követitek barátaitok, ismerőseitek életét. Blogoltok, érzéseket, történéseket osztoto meg másokkal. A nyilvánosságra hozott, feltöltött posztok, képek azonban önálló útra indulnak a világhálón, elveszíthető felette a kontrol, aki hozzáfér, bármikor, bármilyen célra felhasználhatja. És nem feltétlenül tisztességes szándékkal…

Az internetes zaklatás (cyberbullying) az áldozatot sértő, megalázó, megszégyenítő, megfélemlítő és nevetségessé tevő folyamat, amely leggyakrabban kortársaktól eredhet: tini bánt tinit. Közösségi oldalakon, ímélben, telefonon is megvalósítható. Egyik típusa a sexting, az erotikus, meztelen képek online küldése. Az ilyen tartalmú képekkel történő nyilvános visszaélés a pszichés sérülés okozásán túl jogkövetkezménnyel is jár, hisz engedély nélküli közzététel esetén személyes adatokhoz fűződő jogsérelem történik. Ha pedig az ilyen képekkel történik ártó manipuláció, akkor beszélünk internetes zsarolásról (sextortion).

Ha bajba kerültél, kérj segítséget!

Ne egyedül birkózz meg a helyzettel, annak megoldásával és feldolgozásával!

Az internet nagyon jó dolog. Legyél tudatos, hogy biztonságban érezhesd magad és tartsd tiszteletben mások jogait is, amikor feltöltesz valamit vagy közzé teszed a posztod!

Még egy kis olvasással hozzájuthatsz a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság ötleteihez és tanácsaihoz!

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email