22_03_29_erdmost_nincskep

Birkózás: öten is országos döntőbe jutottak

22_03_29_erdmost_nincskep

Birkózás: öten is országos döntőbe jutottak

Öt arany-, két ezüst- és hat bronzérmet szereztek az Érdi Spartacus SC birkózói az abonyi Varga István Sportcsarnokban rendezett diák egyes közép-magyarországi szabadfogású, illetve diák kettes, serdülő és gyermek versenyen.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A tizenhat érdi birkózót felvonultató Komáromi Gép Kupán, illetve a vele párhuzamosan zajló ob-kvalifikációs eseményen remekül szerepeltek az érdiek.

A diák egyes korcsoport számára rendezett viadalon Bori Richárd nyerte a 29 kilogramm küzdelmeit, míg a 35 kilósoknál Szenicza Nimród ezüst-, az 50 kilós Marczinkovics-Kovács Keve és az 54 kilós Jakab Dániel bronzérmet szerzett, a 42 kilogrammosok között érdekelt Szalai Richárd pedig a pontszerző, ötödik helyet szerezte meg.

A diák kettesek, serdülők és gyermekek versenyének tartott Komáromi Gép Kupa is sok dobogós helyezést hozott az Érdi Spartacusnak.

A gyermek ketteseknél két harmadik helynek örülhettek Südi Gáborék, hiszen a 20 kilós Dobai Csaba és a 28 kilós Mester Bence nyakába is bronzérem került.

A gyermek egyes korcsoportban is volt minek örülni, miután a 29 kilogrammosok súlycsoportját Csuka Levente nyerte, csapattársát, az ezüstérmet szerző Marczinkovics-Kovács Bendét megelőzve.

A diák kettesek is kitettek magukért, hiszen a négy induló közül három is aranyérmes lett, mivel 32 kilogrammban Jakab roland, 38 kilogrammban Kiss Alex, 45 kilóban pedig Szenicza Emma diadalmaskodott, a 35 kilós Virlics Anna pedig a dobogó legalsó fokára állhatott.

 A legidősebbek között, a serdülőknél 60 kilogrammban még Baljer Roxána ért el egy bronzérmet, míg a 76 kilós fiúknál Hermann Norbert negyedik, Virlics Marcell ötödik lett.

Az eredményekkel az érdiek közül öten szereztek indulási jogot a két hét múlva, Dorogon rendezendő országos döntőre. Az abonyi viadal 250 főt felvonultató mezőnyében a legtechnikásabb vendég versenyzőnek járó különdíjat Jakab Roland érdemelte ki.

Eredmények,
diák I, ob-kvalifikáció
29 kg:
Bori Richárd 1.
35 kg: Szenicza Nimród 2.
42 kg: Szalai Richárd 5.
50 kg: Marczinkovics-Kovács Keve 3.
54 kg: Jakab Dániel 3.

Komáromi Gép Kupa
Gyermek II.
20 kg:
Dobai Csaba 3.
28 kg: Mester Bence 3.
Gyerek I.
29 kg:
Csuka Levente 1., Marczinkovics-Kovács Bende 2.
Diák II.
32 kg:
Jakab Roland 1.
35 kg: Virlics Anna 3.
38 kg: Kiss Alex 1.
45 kg: Szenicza Emma 1.
Serdülő
60 kg:
Baljer Roxána 3.
76 kg: Hermann Norbert 4., Virlics Marcell 5.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email