22_03_29_erdmost_nincskep

Anna tényleg örök

22_03_29_erdmost_nincskep

Anna tényleg örök

Most több mint 4000 keresztnév közül választhatnak a szülők, az akadémia listáján egyre hátrébb kerülnek a bibliai eredetűek, de továbbra is népszerűek az ómagyar, valamint a távoli világokat idéző utónevek.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A névadási konvenciók folyamatos átírása következtében pár évtizeden belül akár Brájen vagy Kevin, esetleg Renátó utónevű miniszterelnöke is lehet Magyarországnak, hogy az ennél bizarrabb eshetőségekről szó se essék. Az említett neveket az elmúlt években százas nagyságrendben vésték be itthon az anyakönyvekbe.

Igazán nagy változás 2019-ben sincs, a fiúknál továbbra is a Bence vezet, amit a Máté követ. A Levente név viszont lecsúszott a dobogóról és helyét átvette a Marcell. Érdekesség még a Benett név népszerűsége, amely idén már a 17. helyen szerepel a listán.

A lányok körében A Hanna, Zoé, Anna hármas van továbbra is az élen, De az Anna és a Zoé név helyet cserélt a dobogón. A korábban ritka Léna név 2019- elején már a hatodik helyen található.  A hagyományosabb nevek közül még a Zsófia fért be az első tízbe.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email