22_03_29_erdmost_nincskep

Közel 100 helyre vonultak a katasztrófavédők

22_03_29_erdmost_nincskep

Közel 100 helyre vonultak a katasztrófavédők

Az erős szél miatt ma is másodfokú figyelmeztetés van érvényben. A szél jellemzően fákat döntött ki, ágakat szakított le, amelyek több esetben akadályozták a közlekedést. Pest megyében közel száz esethez hívták a katasztrófavédőket. Senki nem sérült meg, de a károk jelentősek.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A beavatkozások éjfélre „lecsengtek”, jellemzően kidőlt fákat, leszakadt ágakat távolítottak el a szakemberek, amelyek a közlekedést akadályozták és épületeket rongáltak meg. Csámpai Attila, a a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az Érd FM 101.3-nak elmondta, hogy közel száz esetben kellett kivonulnia az Érdi Hivatásos Tűzoltóság munkatársainak.

– Az M7-es autópálya 22-es kilométerénél, Tárnok közelében egy fa dőlt az úttestre. Nemsokkal később Tárnokon a Vörösmarty utcában kellett a bajt elhárítani, itt ugyanis egy 15 méteres fenyőfa zuhant a háztetőre, amiben a kémény is megsérült, így az ott élőknek ki is kellett költözniük, hiszen a fűtést így nem tudták tovább használni. Diósdon a Szabadság utcában és Törökbálinton az Óvoda utcában szakította le a vezetéket a kicsavart fa, míg Érden a Bajcsy-Zsilinszky úton egy kifeszített ponyva alá kapott a szél. Érden még a Csorbóka utcában, a Botond utcában, és a Garam utcában voltak kidőlt fák, de riasztották kollégáimat még Diósdon a Gárdonyi utcából és Százhalombattán a Damjanich utcából, ahol egy fa állta el a közlekedők útját – sorolta a szóvivő. 

Az erős szél miatt még szerdán is figyelmeztetés van érvényben, a Katasztrófavédelem figyelmeztetése szerint fák alá parkolni nem ajánlott, fák környékén pedig fokozott figyelemmel kell közlekedni, illetve gyalogolni is.


 

További cikkeink

További cikkeink

A Tisza Párt alelnöke és listavezető EP-képviselőjelöltje megkezdi országjárásának Pest vármegyei etapját.

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email