22_03_29_erdmost_nincskep

Kosárlabda: a VMG sem tudta megállítani az éllovast

22_03_29_erdmost_nincskep

Kosárlabda: a VMG sem tudta megállítani az éllovast

Hazai pályán szenvedett nagyarányú vereséget a VMG DSE férfi kosárlabda csapata, amely az NB II Közép A-csoportjának 12. fordulójában 112–56-ra kapott ki a százszázalékos listavezető Pénzügyőrtől.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Vida Zoltán személyében az új év első meccsén új játékos debütált a VMG DSE-nél, amely a 12. fordulóban az eddigi tíz mérkőzését megnyerő Pénzügyőr SE-t látta vendégül a Vörösmarty Mihály Gimnázium tornacsarnokában. Az egyre bővülő érdi együttesben Valackay Gábor ezúttal csak edzőként szerepelt.

Az első pontokat ugyan a hazaiak szerezték, de a Pénzügyőr pillanatok alatt fordított, távolról és a palánk alól is rendre eredményes volt, míg az érdiek játéka nem működött, így már az első negyed után tetemes tizennégy pontos előnyt építettek a fővárosiak (16–30).

A második játékrészben sem találta az ellenszert a PSE játékára az érdi együttes, a dr. Bagi Melinda által irányított Pénzügyőr a nagyszünetre már 61–30-es előnybe került.

A térfélcsere után támadásban és védekezésben is valamelyest feljavult a házigazda, de ez annak is köszönhető, hogy az éllovas is visszavett a tempóból, előnyét azonban így is növelni tudta (19–25).

A záró felvonásban azonban a Pénzügyőr ismét megiramodott, ezt a felvonást 26–7-re, a mérkőzést pedig 112–56-ra nyerte meg.

– Két hét szünet volt a bajnokságban, a karácsony miatt nem edzettünk, ez látszott a kondin és a dobásbiztonságon. A játék minden elemében jobb volt a Pénzügyőr, amely egyébként is jobb csapat és ez már a mérkőzés elején kijött. A jövőben több és komolyabb edzésmunkára van szükségünk, illetve öt új játékos is csatlakozik a csapathoz, így az idegenbeli visszavágón biztos vagyok benne, hogy szorosabb mérkőzést tudunk majd játszani – értékelte a mérkőzést Valaczkay Gábor, a VMG DSE edzője.

A VMG DSE legközelebb január 16-án, 19 órától lép pályára, amikor a Közgáz SC és DSK/B együttesét fogadja a Vörösmarty Mihály Gimnáziumban.

Férfi kosárlabda NB II, Közép A-csoport, 12. forduló
VMG DSE–Pénzügyőr SE 56–112 (16–30, 14–31, 19–25, 7–26)

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email