22_03_29_erdmost_nincskep

Érdi Napok: Hétköznapi elixír a babáknak: az anyatej

22_03_29_erdmost_nincskep

Érdi Napok: Hétköznapi elixír a babáknak: az anyatej

Érdi Anyatejes Napi Ünnepséget szervez az Érdi Védőnői Szolgálat szeptember 13-án 9:30-12:00 között a Szepes Gyula Művelődési Központban.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Egy délelőtt, ami csak az anyatejről szól, hiszen az anyatejben olyan, semmivel sem pótolható anyagok találhatók, amelyek védettséget nyújtanak a fertőzésekkel szemben, erősítik az immunrendszert, emellett a szoptatás az anyának is jót tesz, mert csökkenti a mellrák kialakulásának kockázatát.

Szóval a szoptatás egészséges, emellett abszolút környezetbarát és gazdaságos, mert nem kerül pénzbe és nem termel hulladékot, szemben a tápszerekkel. És azt se feledjük, hogy segíti az édesanya és a baba közötti kötődés megerősödését, ebből következően pedig a csecsemő ősbizalmának kialakulását, érzelmi fejlődését.

Valamiben Afrika áll az élen. Méghozzá azon a listán, ami azt vizsgálja, hol táplálják kizárólag anyatejjel gyermekeiket hat hónapos korukig az édesanyák. Éppen ezért az Érdi Védőnői Szolgálat által megszervezett anyatejes napi ünnepségen a köszöntőt követően egy olyan érdi kisgyermekes édesanya beszámolóját hallgathatják majd meg a résztvevők, aki évekig élt Afrikában. Szilasi Ildikó antropológus tart majd előadást szoptatás, hordozás és gyermeknevelés témakörében.

Lesz még ezen kívül ringató és babajóga foglalkozás, valamint csecsemő- és gyermek újraélesztési és elsősegély tanfolyam.  Sőt, https://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpgbolával, játszószobával, kóstolóval is várják a legkisebbeket és szüleiket, nagyszüleiket a védőnők az anyatejes ünnepségen, ahol szakmai konzultációra, beszélgetésekre is lesz természetesen lehetőség.

Az anyatejes világhét idei jelmondata: „A szoptatás sikere mindannyiunkon múlik!”. A szoptatás ugyanis csapatmunka. Noha a szoptatásban az édesanyák szerepe elsődleges, a férjek, partnerek, családok, munkahelyek és közösségek szoros támogatásával a szoptatás sikeresebbé válhat. Az Érdi Anyatejes Napi Ünnepség is erre kívánja felhívni a figyelmet.

(szeptember 13. 9:30-12:00, Szepes Gyula Művelődési Központ)

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email