22_03_29_erdmost_nincskep

Foci: az újonc törte meg az érdiek veretlenségét

22_03_29_erdmost_nincskep

Foci: az újonc törte meg az érdiek veretlenségét

Remek első félidő után egygólos előnyről szenvedett 3–1-es vereséget az Érdi VSE a Lipót Pékség SE vendégeként az NB III Nyugati csoportjának hatodik fordulójában.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

 

Felhős, ugyanakkor kellemes időjárás és kiváló színvonalú létesítmény, remek állapotú pálya fogadta az Érdi VSE-t az NB III Nyugati csoportjának hatodik fordulójában, Lipóton. Limperger Zsolt a Győr-Moson-Sopron megyeiek ellen kisebb combsérülés miatt nem számíthatott Németh Gábor Vincére, azonban a kezdőbe visszatért Melczer Vilmos.

A mérkőzés első perceiben érezhető volt, hogy az újonc Lipót még nem vette fel az NB III ritmusát, az érdiek sokkal gyorsabban járatták a labdát, ennek ellenére az első helyzetek a házigazda előtt adódtak, de Zimonyi Dávid kiugrásánál Májer Gergő nagyot mentett, majd a jobboldali szöglet után a beadás nem jelentett gondot Kertész Ferencnek.

Aztán az érdiek baloldali beadása után a hazaiak védője a tizenhatoson belül kézzel belekapott a labdába, amiért a játékvezető büntetőt ítélt, melyet Melczer Vilmos értékesített (0–1). A vezetés után sem álltak le a vendégek, Kollega Krisztián baloldali beadása után például Pál Szabolcs “homlokáról” öklözte le a labdát a Lipót kapusa, Dénes Zsolt.

A mérkőzés képe nem változott a következő húsz percben, a kiegyenlített játék során az érdiek többször is eljutottak a hazai kapuig, de Mojzer György és Pál Szabolcs sem tudott lőni a védők szorításában. A félidő derekán azonban egyre inkább átvette az irányítást az érdi együttes, a támadásokba azonban rendre hiba csúszott.

Fél óra játék után viszont közel állt az egyenlítéshez a Lipót, amely Csete Zoltán távoli lövésével veszélyeztetett, de a kísérlet a keresztlécen csattant. Igaz, az érdiek egy jobboldali szöglet után Bozsoki Imre csúsztatásával, majd egy perccel később egy gyors ellentámadás után Melczer Vilmos bólintásával is közel kerültek a második gól megszerzéséhez. Nem sokkal később pedig egy remek indítás után Mojzer György hozott rossz döntést ziccerhelyzetben.

Az érdi vezetés után a második félidő Melczer Vilmos távoli lapos lövésével indult, de nem sokkal később egy jobboldali akciót követően a hosszún üresen érkező Zimonyi Dávid vette be Kertész Ferenc kapuját (1–1). Nem sokkal később pedig Nyári Martin előtt adódott nagy lehetőség, de mellélőtt.

A vérszemet kapó házigazda átvette a mérkőzés irányítását, sorra dolgozta ki a helyzeteket, melyek után a 71. percben Zimonyi kapott remek labdát a társaktól, majd Kertészt elfektetve passzolt a kapuba (2–1).

A hátrányba kerülés után az érdiek is nagy erőket mozgósítottak az egyenlítésért, sorra jutottak el a hazai kapuig, de ott a Lipót védői rendre menteni tudtak.

Aztán ahogy lenni szokott, az érdiek a támadásokra koncentrálva védelmüket megnyitották, melyben rendre megtalálták a területeket a hazaiak. A 87. percben Zimonyi kapott remek labdát, egy esernyőcsellel átverte Bozsokit, majd ziccerben a kapuba passzolt Kertész Ferenc mellett (3–1).

A hajrában nem sikerült közelebb kerülni, így az Érdi VSE Lipóton veszítette el veretlenségét.

– Az első félidőben el kellett volna dönteni a meccset, háromszor vezettük a kapusra a labdát, ha ebből egyet berúgunk és két góllal fordulunk, akkor szerintem hoztuk volna a meccset. A második félidő egyszerűen értékelhetetlen volt. Ez valami borzalom. Minden párharcot elveszítettünk és teljesen megérdemelt a hazai győzelem a második félidő alapján – összegzett Limperger Zsolt, az Érdi VSE vezetőedzője.

– Rosszul kezdődött számunkra a mérkőzés, mert egy jogos, de szerencsétlen tizenegyessel az érdiek kerültek előnybe. Azt gondolom, hogy az osztály egyik legjobb és legjátszósabb csapata ellen játszottunk, de ezt tudtuk a mérkőzés előtt is. A félidőben arról beszéltünk, hogy el kell hinnünk, van keresnivalónk, mert az első félidőben is volt három lehetőségünk. Azt kértem a fiúktól, hogy erőből, dinamikusan és mindent beleadva futballozzunk. A második félidő játékminősége is magas volt és az érdiek fölé nőttünk, így teljesen megérdemelten győztünk – fogalmazott a hazaiam mestere, Varga Péter.

Az Érdi VSE a bajnokság hetedik körében, szeptember 15-én, 16 órakor a Komárom VSE ellen vív rangadót az Ercsi úti Sporttelepen.

NB III, Nyugati csoport, 6. forduló
Lipót Pékség SE–Érdi VSE 3–1 (0–1)
Lipót, 150 néző. V: Juhász Dávid (ifj. Imrő, Szabó D.)
Lipót: Dénes – Simita, Bieder, Molnár M., Kapa Márkó – Tóth L., Kovalovszki – Varga T., Csete (Schillinger, 81. p.), Nyári (Farkas Z., 59. p.) – Zimonyi (Kapa Martin, 88. p.)
Vezetőedző: Varga Péter
Érdi VSE: Kertész F. – Májer, Bozsoki, Csiszár, Pintér N. (Balogh Á., 72. p.) – Koós (Gera D., 59. p.), Kónya B., Melczer – Pál Sz. (Kalmár, 59. p.), Mojzer, Kollega
Vezetőedző: Limperger Zsolt
Gól: Zimonyi (47., 71., 87. p.), ill. Melczer (6. p. – tizenegyesből)

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email