22_03_29_erdmost_nincskep

Érdi Jazz Fesztivál: Szakcsi Lakatos Béla – Tony Lakatos – László Attila – Kőszegi Imre – Orbán György

22_03_29_erdmost_nincskep

Érdi Jazz Fesztivál: Szakcsi Lakatos Béla – Tony Lakatos – László Attila – Kőszegi Imre – Orbán György

Ennek a zenekarnak a tagjait nem kell bemutatni még a jazzben kevésbé jártasaknak sem. Ők a magyar jazz legendái, akik Érden állnak először össze ebben a formációban. Ők azok, akik a magyar jazzt megismertették, híressé tették nemzetközi színtéren is.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A kapocs köztük, hogy játszottak egyenként a többiekkel, de együtt soha.

Szakcsi Lakatos Béla – Liszt- és Kossuth-díjas zongoraművész és zeneszerző –különösen nagy hangsúlyt fektet a klasszikus és kortárs zene, a világzene és a jazz ötvözésére. A mainstream jazz, a jazzrock, a new age, a szabad improvizáció és a gipsy jazz irányzatokban is maradandót alkotott.

Tony Lakatos1982 óta Németországban él, a Frankfurti Rádió Big Band-jének szólistája. A világ szinte minden jelentős jazzfesztiválján fellépett már. Sok éve ő az egyik legtöbbet foglalkoztatott szaxofonos Európában.

László Attila – Liszt Ferenc- és Érdemes Művész-díjas gitáros-zeneszerző – , a hazai jazzélet kiemelkedő képviselője. Zeneszerzőként, hangszerelőként és zenészként több mint 24 éve folyamatosan együtt dolgozik Charlie-val lemezfelvételeken és koncerteken.

Kőszegi Imre – Liszt- és Szabó Gábor-díjas jazzdobos, zenepedagógus – a hazai jazzélet egyik legaktívabb tagja, játékára leginkább a bebop és free jazz volt nagy hatással. Több mint 150 popzenei és jazz-lemez elkészítésében működött közre.

Orbán György – a táncoló bőgős. 2003-ban harmadik díjat nyert a Magyar Rádió által meghirdetett jazzbőgő-versenyen. Tagja a Szakcsi Lakatos Béla által vezetett New Gypsy Jazz formációnak, játszik az együttes által készített albumon is.

(Szeptember 14. 20.00 – Múzeumkert, kocsiszín)

László Attila az Érdi Jazz Fesztiválról adott interjút az Érd TV Párbeszéd című műsorában:

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email