22_03_29_erdmost_nincskep

Foci: nagyot küzdött, de elvesztette hibátlan mérlegét az Érdi VSE

22_03_29_erdmost_nincskep

Foci: nagyot küzdött, de elvesztette hibátlan mérlegét az Érdi VSE

Küzdős mérkőzést vívott a forduló előtt éllovas Érdi VSE a második helyezett Pápai Perutz FC-vel az NB III Nyugati csoportjának harmadik fordulójában. A Pápa vezető találatára gyorsan reagáltak az érdiek, de újabb válasz már egyik oldalról sem érkezett.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Egyik legjobbja, Szabó Zsolt nélkül kezdett a veretlenek csatáján, az éllovas Érdi VSE vendégeként a második helyezett Pápai Perutz. A mérkőzés kezdőrúgását törzsszurkolónk, Érd önkormányzati képviselője, Antunovits Antal végezte el szülinapja alkalmából.

A rangadót agresszívan kezdték a vendégek, akik letámadásukkal többször kellemetlen helyzetbe hozták az érdieket, de a Pápa pontrúgásai nem jelentettek veszélyt a hazai kapura. Az első kaput eltaláló lövés Hanzl Máté előtt adódott, de távoli, lapos szabadrúgását Kertész Ferenc védeni tudta.

Ezt követően egyre kiegyenlítettebbé vált a játék, az érdiek is többször eljutottak a vendég kapuig, ám az ilyenkor kilenc emberrel védekező Pápa védelmét a játékrész első felében nem tudták feltörni.

Félóra játék után jött a mérkőzés addigi legnagyobb helyzete, amikor Bozsoki Imre mesterien keresztezett a balszélről beinduló Mojzer György elé, de hiába jött ki kapujából Keserű Bence, az érdiek nem tudtak kapura lőni.

A félidő hajrájában óriásit hibázott az érdi védelem, amely után a vendégek elé került a labda, az üres kapu előtt álló Kalász Milán hiába volt lesgyanús helyzetben, az üres kapuba passzolt, a játékvezető pedig érvényesnek ítélte a gólt (0–1).

Néhány perccel később egyenlítettek az érdiek, amikor Kollega Krisztiánt biciklicselei után buktatták a tizenhatoson belül, a megítélt büntetőt Melczer Vilmos a jobb alsóba rúgta (1–1).

Nagy lendülettel kezdte a második negyvenöt percet a házigazda, hiszen Mojzer kapott remek labdát társaitól, de hiába futotta le védőit, azok visszaértek és mentettek az üresen érkező Kollega Krisztián elől.

Az 55. percben közel állt a vezetéshez az Érdi VSE, amikor a pápai védő saját kapusa elől fejelte el a labdát, amely kapura is tartott, de a társak a gólvonalról menteni tudták a helyzetet. A folytatásban is nagy nyomás alá helyezte a vendégek kapuját az érdi együttes, amely több nagy helyzetet dolgozott ki. Bő egy óra játék után Mojzer György is nagy lehetőség előtt állt, de hiába jött el a labda a védők között és vezethetett volna ziccert, a játékvezető érthetetlen módon nem alkalmazott előnyszabályt, hanem szabadrúgásra fújta vissza a hazaiak lehetőségét…

Bő negyed órával a mérkőzés vége előtt Balogh Ádám remekül adott be jobbról a hosszún üresen álló Kollegának, aki kapásból lőtt, de nem sokkal célt tévesztett.

Újabb néhány perc múlva Koós Gábor középről, harminc méterről kapura tűzött lapos szabadrúgása ugyan először kijött Keserű Bencéről, ám másodszor már felszedte a labdát Mojzer György elől. Aztán a 81. percben az érdiek már előre ünnepelték augusztus 20-át, akkora tüzijátékot tartottak a Pápa kapuja előtt, de Mojzer bombáját és Kollega kísérletét is menteni tudták Császár Attiláék.

A hajrában is nagyon akart a házigazda, de nem sikerült bevenni Keserű Bence kapuját, így ugyan mindkét fél megőrizte veretlenségét, ám a hibátlan mérleg oda lett (1–1).

– Az első huszonöt percben a játékvezető partner volt abban, hogy az a játékos, aki elkezdett kiabálni, annak rögtön szabadrúgást adott, emiatt nem is volt igazi játék. Aztán próbáltunk játszani, de az első félidő azzal telt, hogy kijavítsuk azt az óriási hibát, amiből hátrányba kerültünk. Bizakodó voltam, hogy a második félidőben mi dominálunk, ami így is történt, a félpályán sem nagyon jött át a Pápa. De hiába mentünk mögéjük a széleken, hiába volt sok helyzetünk, ezeket nem rúgtuk be. Nagy erőket mozgósítottunk a vezetésért, ha az megvan, akkor szerintem a három pont is – fogalmazott Limperger Zsolt, az Érdi VSE vezetőedzője.

– Nagyon készültünk erre a meccsre, változtattunk a felálláson személyekben és taktikában is, amivel szerintem megleptük az Érdet és ezt tartalommal töltöttük meg. Az első húsz percben mondtam is a fiúknak: nagyon kéne egy gól, ami meg is lett. Sajnálom, hogy egy egy lett a félidő, mert más lett volna a második félidő. Azt látni kell, hogy az Érd jobb csapat nálunk, sokkal összeszokottabb és azokra az erős pontjaikra, ami van náluk, arra jól rájátszottak. Akadtak is emiatt nehézségeink, de összességében szerintem reális az eredmény – értékelt Lengyel Ferenc, a Pápai Perutz FC vezetőedzője.

– Úgy éreztem, hogy már az elejétől kezdve nem ment olyan gördülékenyen a játék, mint az előző két fordulóban. Magunknak köszönhetjük, hogy a Pápának több helyzete volt, a gól is kabaréba illő jelenetsor volt. Hajtottunk, mentünk és éreztük, nem lesz annyira egyszerű megszerezni a három pontot. Tisztában voltunk vele, hogy nem fogunk minden meccset megnyerni három góllal. Sajnáljuk, hogy így alakult, de úgy érzem, több volt ebben a meccsben – mondta az érdiek gólszerzője, Melczer Vilmos.

Az Érdi VSE a bajnokság negyedik fordulójában, augusztus 25-én, 11 órától a Mol Fehérvár FC második csapatának vendégeként lép pályára. A következő hazai mérkőzésre szeptember elsején, 16 órától a Ménfőcsanak ellen kerül sor.

NB III, Nyugati csoport, 3. forduló
Érdi VSE–Pápai Perutz FC 1–1 (1–1)
Érd, 250 néző. V: Szommer (Nagy M., Vad A.)
Érdi VSE: Kertész F. – Májer, Bozsoki, Kónya B., Németh G. V. – Gera D. (Balogh Á., 58. p.), Koós, Melczer – Pál Sz., Mojzer, Kollega
Vezetőedző: Limperger Zsolt
Pápai Perutz FC: Keserű – Farkas D., Dóczi, Császár, Nagy T., Böröczky – Hanzl (Szilágyi A., 85. p.), Zsirai, Baldauf, Kalász (Farkas B., 72. p.) – Irmes D. (Szabó Zs., a szünetben)
Vezetőedző: Lengyel Ferenc
Gól: Melczer (45. p. – tizenegyesből), ill. Kalász (40. p.)

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email