22_03_29_erdmost_nincskep

Sportlavina Érdligeten

22_03_29_erdmost_nincskep

Sportlavina Érdligeten

Ma fejeződik be a Lavina sporttábor, amit az érdligeti kempingben rendez tíz éve Tinka Lajos, a Batthyány tanára, nem csak az iskola diákjainak. Idén harminc 6-12 éves gyerek ismerkedhetett meg a különféle sporteszközökkel – többek közt a lábtollal. A tábor pénteken Ki mit tud?-dal zárul.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Tinka Lajos tudósítónknak elmondta: célja, hogy olyan játékokat tanuljanak a gyerekek, amelyeket otthon, egyedül is tudnak gyakorolni. Elsajátíthatják különféle sportágak alapjait, és közösséget is építenek.

Mindennap más és más eszközzel tanultak meg bánni egyénileg, párban és csoportban a gyerekek: babzsák, ugrókötél, gumilabda, tollaslabda és pingpong, valamint egy különlegességgel, a lábtollal (képünkön). Szellemi játékokkal is megismerkedhetett a harminc táborozó, mint a malom, a sudoku, a memória- és a kártyajátékok.

Tinka Lajos Brunczvikné Máté Ildikóval, a Kőrösi iskola pedagógusával foglalkozott a gyerekekkel.

– Szeretnénk, ha ma, a számítógépek világában a diákok megtanulnák lekötni magukat. Nem mellesleg ezek a feladatok, eszközök a különféle készségeket, a gyorsaságot, ügyességet is fejlesztik. A csapaterősítésre, a közösségépítésre, az együttműködési készségre szintén nagy szükség van manapság. Szerdán délután különleges feladatsort állítottunk össze egy együttműködési intelligenciával (EM IQ) foglalkozó szakember segítségével. A mért eredmény igazolta: ha a gyerekek együttműködnek, ha a csapatnak van irányítója, jobb eredményt képesek elérni. A sportjátékokban erre hatalmas szükség van – tette hozzá Tinka Lajos.

Az öt napba belefért egy kirándulás is, a kutyavári romhoz, és sok játék, fürdés is, ma pedig, a tábor utolsó napján ki mit tud?-ot rendeznek, amire az első naptól kezdve lázasan készültek a gyerekek, humoros jelenetekkel, sport- és ügyességi bemutatókkal.

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email