22_03_29_erdmost_nincskep

Birkózás: pontszerzés a junior Eb-n

22_03_29_erdmost_nincskep

Birkózás: pontszerzés a junior Eb-n

Egy ötödik, egy hetedik és egy tizenkettedik helyezést értek el az Érdi Spartacus SC juniorkorú birkózói a spanyolországi Pontevedrában rendezett junior Európa-bajnokságon.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Elsőként az érdiek közül az 50 kilogrammos nőknél érdekelt Sipos Boglárka lépett szőnyegre, aki a selejtezőben török ellenfelétől szenvedett vereséget, majd a vigaszágon sem folytathatta a küzdelmeket az érdi sportoló, aki tizenkettedik helyen zárt.

Ezt követően Végh Richárd a 92 kilogrammos szabadfogásúaknál mérette meg magát. Első összecsapása a moldovai Gheorghe Erhannal valódi pontzuhatagot hozott, akció itt is, ott is, az adok-kapokból pedig az érdi jött ki jól, miután 22–14-re nyert. Ezt követően a nyolc között viszont 10–0-ra alulmaradt az orosz Aszlanbek Szotijevvel szemben, a vigaszágon pedig a német színekben induló Ertugrul Agca is legyőzte, ezáltal Végh Richárd a hetedik helyet szerezte meg.

Öccse, Végh Artúr a 97 kilogrammos mezőnyben szerepelt ugyancsak a szabadfogásúaknál. Ő is kiválóan kezdte szereplését, először a német riválist, Alexander Biederstädtet 7–1-re, a georgiai Elguja Balanchivadzét 10–0-ra győzte le, majd a legjobb négy között a végső győztes török Feyzullah Akturk megállította az érdit, aki a harmadik helyért rendezett találkozón nagy csatát vívott az ukrán Danilo Sztaszjukkal, végül Végh 5–3-ra kikapott és ötödik lett a junior Eb-n.

További cikkeink

További cikkeink

Sok olvasónk felháborodott, amikor a „harci kutya” kifejezést használtuk, ezért szakértőket kérdeztünk, vajon jogos-e

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email