22_03_29_erdmost_nincskep

Határtalanul Erdélyben

22_03_29_erdmost_nincskep

Határtalanul Erdélyben

Mivel iskolánk Bolyai János nevét viseli és testvériskolánk a marosvásárhelyi Bolyai Líceum, minden évben a Határtalanul program keretében az erdélyi utazást pályázzuk meg.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Ebben az évben 56 hetedik osztályos tanuló utazhatott 5 pedagógus kíséretében. Három osztályfőnök (Ábrahám Aranka, Császár Irén, Novák Jánosné) és két szaktanár (Neuverth Irén és Wikipil Gábor) kísérte a gyerekeket. 
A csoport egy erdélyi idegenvezetővel május 6-án hétfőn indult útnak. Délután Nagykárolyban megtekintettük a kastélyt, majd a Sárkányok kertjében túráztunk, este pedig Kolozsváron szálltunk meg. Másnap Kolozsvár nevezetességeit tekintettük meg, délután pedig ellátogattunk a tordai sóbányába. Este megérkeztünk a gernyeszegi szállásra, ahol összesen három éjszakát töltöttünk és ahol finom erdélyi specialitásokat kóstolhattunk meg. Harmadik nap Marosvásárhelyre utaztunk a Bolyai Líceumba, ahol az ottani diákok bemutatták iskolájukat az érdi bolyaisoknak. Délután megkoszorúztuk a Bolyaiak síremlékét. Negyedik nap Szovátán a Medve-tó volt kirándulásunk első állomása, majd Korond, Farkaslaka és Segesvár következett. Péntek délelőtt még ellátogattunk Kőrösfőre, ahol egy gyönyörű templomot csodálhattunk meg, majd az 5 napos kirándulásunk Nagyváradon ért véget, ahol egy rövid városnézés után elindultunk hazafelé.

Császár Irén
tanár
 

További cikkeink

További cikkeink

Sok olvasónk felháborodott, amikor a „harci kutya” kifejezést használtuk, ezért szakértőket kérdeztünk, vajon jogos-e

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email