22_03_29_erdmost_nincskep

Részvétét fejezte ki az Érdi Fidesz a Srí Lanka-i áldozatok családtagjainak

22_03_29_erdmost_nincskep

Részvétét fejezte ki az Érdi Fidesz a Srí Lanka-i áldozatok családtagjainak

Gyorssegélyt ajánlott fel a magyar kormány a Srí Lankán elkövetett merényleteknek áldozatul esett keresztények családjainak – számolt be sajtótájékoztatóján Simó Károly, az Érdi Fidesz szóvivője. A tájékoztatón szó esett még az Európai Parlamenti választás kampányáról és a támogató aláírások gyűjtéséről is.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A múlt hétvégi adatok szerint már 1 millió 150 ezren támogatták aláírásukkal Orbán Viktor miniszterelnök hétpontos programját a bevándorlás megállítására – számolt be sajtótájékoztatóján Simó Károly, az Érdi Fidesz szóvivője.

– Az aláírásgyűjtés azonban itt nem áll meg, folytatjuk az emberekkel való közvetlen párbeszédet az előttünk álló időszakban is. Az emberekkel beszélve azt tapasztaljuk, hogy nagyon sokan egyetértenek a miniszterelnökkel és a Fidesszel abban, hogy Európát meg kell védeni, a bevándorlást pedig meg kell állítani. Úgy látszik, ez az a program, amivel nagyon sokan egyet tudnak érteni, akár pártoktól függetlenül is – emelte ki a szóvivő, aki azt is hozzátette, hogy az eddigi visszajelzések alapján az emberek különösen fontosnak tartják, hogy a migráció kezelése kerüljön vissza a nemzeti kormányok kezébe. Mint mondta, ez a május 26-ai európai parlamenti választás tétje. 

Simó Károly arról is beszámolt, hogy az érdi baloldalnak továbbra sem fontos Európa és Magyarország biztonsága.

– Az érdi baloldal bukott politikusai hónapok óta nem hajlandóak színt vallani és kiállni a magyar családok mellett. A migránsok védelmében született nyilatkozatok, tiltakozások alatt azonban rögtön ott a nevük. Mélységesen elszomorító és elgondolkodtató, hogy az érdi balliberális oldal milyen jövőt szán Magyarországnak, milyen jövőt szán a gyermekeinknek – hangsúlyozta az Érdi Fidesz szóvivője.

Simó Károly arról is beszélt, hogy Tóth Bertalan, az MSZP elnöke egy lakossági fórumon a következőket mondta: „a személyes szabadsága lesz veszélyben minden Fideszesnek, családostul.”

– Az MSZP ezzel a nyílt fizikai fenyegetéssel átlépett egy olyan határt, amelyet a rendszerváltás óta működő parlamenti pártok közül senki nem mert. Felszólítjuk az MSZP helyi vezérét, Szűcs Gábort és az ellenzéki képviselő Csőzik Lászlót, hogy késedelem nélkül határolódjanak el Tóth Bertalan antidemokratikus kijelentésétől. Ellenkező esetben ki kell mondanunk: a nevezett politikusok végleg kiiratkoztak a demokratikus közéletből – emelte ki a szóvivő.

Az Érdi Fidesz részvétét fejezte ki a Srí Lankán elkövetett merényletekben elhunytak családtagjainak, sérült túlélőinek és az árván maradt gyerekeknek. 

– A magyar kormány 9 millió forint gyorssegélyt ajánl fel a húsvétvasárnap Srí Lankán elkövetett merényletek súlyosan sérült túlélőinek és az árván maradt gyerekeknek. A további, nagyobb léptékű segítségnyújtás lehetőségét is megvizsgáljuk, hisz a szolidaritás egyetemes emberi kötelezettségünk. Azonban volt, aki megpróbálta elhallgatni, hogy ez keresztény- és nyugatellenes támadás volt – hangsúlyozta Simó Károly.

Mint mondta, jelenleg a világon a legüldözöttebb vallás a kereszténység. A keresztényüldözés évente több mint négyezer halálos áldozatot követel, mégsem ezzel foglalkoznak a nagy nemzetközi szervezetek és a nyugati kormányok.

– A magyar kormány ezért indította el 2016-ban a Hungary Helps programot, amelynek fontos része az üldözött keresztények megsegítése. Cél az üldözött keresztény közösség megóvása, ami a keresztényellenes politikának szemet szúr. Másik fontos programpont, hogy a migrációt helyben, humanitárius segítségnyújtással előzzük meg, ez pedig a bevándorláspárti erőknek nem tetszik, ezért támadják a magyar kormányt – zárta szavait a szóvivő.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email