Idén immár ötödik alkalommal látják vendégül az iskolás és óvodás gyermekeket fánkkal Diósdon a Tájházban a farsangi időszakban, vízkereszttől egészen hamvazószerdáig, kilenc héten keresztül minden szerdán, de a süteményből jut az idősek otthonának lakói számára is.
Mint ahogy azt Szűcs Anna alpolgármester az Érd Fm 101.3-nak elmondta, a cél a hagyományápolás és az örömszerzés mellett a közösségépítés is.
Az első adag fánk már sül, kedden későn este dagasztották, szerda reggeltől pedig elkezdték sodorni, szaggatni a 10 kiló lisztből készülő mennyei desszertet, amihez a szerevező nagymamájának receptjét használják fel már a kezdetektől.
A gyerekek pedig nagyon hálás kóstolók, észrevételük szerint a világ legfinomabb fánkja sül itt, amit házi barack és szilvalekvárral tálalnak a szervezők.