ködösborusPixabay

Jön a hidegfront, de nagy bajt nem csinál

ködösborusPixabay

Jön a hidegfront, de nagy bajt nem csinál

Szerdán beborul az ég, de csapadék szerencsére továbbra sem várható, helyenként viszont sűrű köd lehet.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Elsőfokú figyelmeztetést van érvényben, hiszen az Északi-középhegység térségében, az Észak-Alföldön, valamint a főváros tágabb környezetében nagyobb területen előforduló sűrű köd napközben csak lassan ritkul.

Szerdán északnyugatról délkelet felé széteső hidegfront felhőzete vonul át, emiatt változóan felhős égkép várható. Ezzel párhuzamosan a köd ritkul, zsugorodik, de a néhol tartósabban megmaradhat, csapadék nem valószínű – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében.

A légmozgás gyenge marad, sőt többfelé szélcsend várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 4 és 8 fok között várható, a tartósabban ködös tájakon viszont ennél hidegebb lehet. Késő estére -5 és +2 fok közé csökken a hőmérséklet.

Országos előrejelzés szerda estétől csütörtök reggelig

A frontális felhőzet a keleti tájakról is levonul, mögötte gyengén és közepesen felhős területek egyaránt előfordulnak, illetve a derült részeken pára, főként nyugaton illetve az Északi-középhegység mentén köd, zúzmara képződhet. Számottevő csapadék nem valószínű.

A nyugatias légmozgás mérsékelt marad. A legalacsonyabb hőmérséklet többnyire -5 és +1 fok között valószínű, a hidegre érzékeny, kevésbé felhős részeken ennél jóval hidegebb is lehet.

fotó: pixabay.com

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email