22_03_29_erdmost_nincskep

Átadják a sasvárosi rendelőt

22_03_29_erdmost_nincskep

Átadják a sasvárosi rendelőt

Két részletben költöznek be az Fehérvári út-Bagoly utca sarkán megépült rendelőbe az orvosok: május 18-ától, hétfőtől már ott tudnak dolgozni a gyermekorvosok és a védőnők, míg a háziorvosok és a gyógyszertár június 2-án kezdi meg működését az új épületben – tudtuk meg Tetlák Örs alpolgármestertől.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A járványhelyzet idejére bevezetett szabályok ebben az intézményben is érvényesek lesznek. Mint azt korábban megírtuk,

a beteg telefonon előzetesen konzultáljon az orvosával, és csak ezt követően kerülhet sor személyes találkozásra. Ennek előjegyzés szerint kell történnie, a jogszabály szerinti heti 15 órában. Az orvos óránként legfeljebb négy beteget vizsgálhat meg. Az igazolásokat,  illetve a szociális ellátáshoz szükséges dokumentumokat  nem személyes úton kell kiállítani. 

Tetlák Örs elmondta azt is: a Dr. Staud József Egészségház teljes egészében készen áll az átadásra, hosszú hetek óta alkalmas lenne arra, hogy rendelőként üzemeljen. A költözés csúsztatásának két oka volt: az egyik, hogy a járványhelyzetben sem az orvosok, sem a védőnők nem szerettek volna költözködni. A másik ok az, hogy az esetleges koronavírusos esetek vizsgálatára különítették volna el az épületet.

– Volt egy kormányzati terv, miszerint külön rendelőkben látták volna el a koronavírus-gyanús, felső-légúti megbetegedésben szenvedő betegeket. Két helyszínt ajánlottunk fel erre a célja: az egyik a tündőgondozó lett volna, a másik az üresen álló sasvárosi rendelő. Ez okafogyottá vált. A tisztifőorvossal egyeztettük, hogy miután várhatóan nem kerül sor a rendelő ilyen igénybevételére, megnyitjuk azt – mondta Tetlák Örs.

A városvezetés szeretné hasznosítani a régi orvosi rendelő épületét, akár úgy, hogy korai fejlesztő centrumot hoznának létre itt, ha az épület a feltételeknek megfelel. Ennek felmérése azután kezdődhet meg, hogy az orvosok, védőnők kiköltöztek.

Kérdésünkre, hogy azt a korábbi tervet, miszerint játszótér épülne az ingatlan helyén, elvetette-e az új városvezetés, Tetlák Örs elmondta: végérvényesen nem, hiszen az épület felmérése sok mindent meghatároz majd, de – hangsúlyozta – hogyha lesz jobb megoldás as ingatlan hasznosítására, mint annak lerombolása, akkor azt választják majd. Egyébként a Bíbic utcában van egy szintén önkormányzati, elhanyagolt terület, itt szeretnénk közösségi teret kialakítani, ami nemcsak játszótérként működne, hanem számos más funkcióval tudná gazdagítani a környékbeliek mindennapjait – tette hozzá.

Bankauhttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpgatát nem szeretnének ide telepíteni, mivel építészetileg, illetve a rendelő korlátozott nyitvatartása miatt ez itt nem megoldható, a tervek szerint a sportcsarnokba kerül majd egy olyan auhttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpgata, ami 0-24 órában elérhető lesz.

 

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email