22_03_29_erdmost_nincskep

Szinte teljesen leállt a nemzetközi vasúti személyszállítás

22_03_29_erdmost_nincskep

Szinte teljesen leállt a nemzetközi vasúti személyszállítás

A kialakult járványügyi helyzet miatt néhány osztrák határátmenet kivételével szinte teljesen leállt a nemzetközi vasúti személyszállítás.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A környező országokban elrendelt határzárak és beutazási korlátozások miatt további intézkedésig nemzetközi vonatközlekedés Magyarországról csak Ausztria irányába és onnan Magyarországra lehetséges. Így a Szlovákiába, Csehországba, Lengyelországba, Ukrajnába, Romániába, Szerbiába, Horvátországba, Szlovéniába és Svájcba, valamint az ezekből az országokból Magyarországra tartó nemzetközi vonatok nem közlekednek. A felsorolt országok között vonatközlekedés szintén nincs, és a vonatok ottani belföldi közlekedésében is számolni kell részleges vagy teljes körű korlátozásokkal.

A módosított nemzetközi menetrend itt elérhető.

 

Magyarországra csak a magyar állampolgárságú vagy magyarországi tartózkodási engedéllyel rendelkező személyek utazhatnak be. Kiutazáskor az adott ország belépési engedélyei a mérvadóak.

A nemzetközi járatokat a belföldi szakaszokon lehetőség szerint pótolja a MÁV, de a nemzetközi közlekedési korlátozások kapcsán egyes belföldi vonalakon menetrendi módosítások léptek életbe.

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email