22_03_29_erdmost_nincskep

Utolsó fázisába érkezett a Budai úti járda rekonstrukciója

22_03_29_erdmost_nincskep

Utolsó fázisába érkezett a Budai úti járda rekonstrukciója

Hamarosan befejeződik a járda helyreállítása a Budai úton, azok után, hogy az AVL tesztüzeme miatt egy nagy teljesítményű elektromos kábelt kellett fektetni – mondta el az Érd Tv-nek Csőzik László polgármester.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A városvezető emlékeztetett, még szeptemberben kezdődött az AVL útburkolatbontással járó nagy teljesítményű kábelének fektetése, amely miatt a járdát az Ercsi úttól a Budai úti turbókörforgalomig meg kellett bontani, de a korábbi töredezett beton és aszfalt helyett már térköves burkolattal állították helyre.

Csőzik László a beruházás kapcsán megjegyezte, a járda rekonstrukciójára is azért volt szükség, mert az AVL egy tesztüzemmel bővül, amely miatt több munkaerő kell, emellett a beruházásnak köszönhetően a város iparűzési adóbevétele is nőhet.

A polgármester beszámolt róla, a város több pontján is zajlanak járdaépítési munkálatok, így például a Bajcsy-Zsilinszky út északi oldalán a Bem tértől a Nyírfa utcáig újul meg a járda, míg a közelmúltban a Diósdi úton, a Felső utcában, az Alsó utcában, a Béke téren és a Budai úton is voltak járdahelyreállítási munkálatok, de emlékeztetett arra is, hogy nemrég a Szovátai út a Fundoklia tér és a Sóskúti út között kapott járdát.

Kitért arra is, elkezdődött a terveztetés azokon a gyűjtőutakon, ahol eddig egyáltalán nem volt járda. A polgármester példaként hozta fel a város egyik legforgalmasabb főútját, az Ürmös utcát, amely mellett szintén szeretnének járdát kialakítani.

Elmondta azt is, a járdaépítési program mellett az aszfaltozás is folytatódik. Közölte: a Badacsonyi utca burkolásának második ütemét a héten készítik elő, azok után, hogy az elsőre már tavaly sor került és most fejezik be a hosszabb szakaszt, de hamarosan az érdligeti Liliom utca is szilárd burkolatot kaphat.

Csőzik László végezetül megjegyezte, tavasszal a város még néhány utcát szeretne leaszfaltozni, de emellett folyamatosan írják ki az újabb közbeszerzéseket a nyári és kora őszi időszakra.

További cikkeink

További cikkeink

Érd MJV Polgármesteri Hivatala Humán-szolgáltatási Főosztály, Szociális és Egészségügyi Osztály pályázatot hirdet Közszolgálati jogviszony

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email