22_03_29_erdmost_nincskep

Az Érdi Művészeti Díjat idén Stiblo Anna zenepedagógus nyerte el

22_03_29_erdmost_nincskep

Az Érdi Művészeti Díjat idén Stiblo Anna zenepedagógus nyerte el

Szent István-napján, a Magyar Államalapítás ünnepén adták át Érden a városi kitüntetéseket a Magyar Földrajzi Múzeum kertjében. Az Érdi Művészeti Díj azoknak a személyeknek adományozható, akik a művészeti élet valamely területén kiemelkedő eredményeket értek el.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az Érdi Művészeti Díjat idén Stiblo Anna zenepedagógus nyerte el.

34 éve dolgozik zenepedagógusként. Több évtizedes tanári munkássága alatt énekes tanítványai  számos verseny, fesztivál és hangverseny résztvevői voltak, többen közülük művészi pályán értek el jelentős sikereket. Pedagógiai munkássága mellett zenei előadóként,  énekművészként és karnagyként is tevékenykedik.

Vezetői munkája a budapesti Nádasdy Kálmán Művészeti és Általános Iskolában megbízott zenei igazgatóhelyettesként kezdődött. 2001-től az érdi Lukin László Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója. Irányítása alatt az érdi művészeti iskola a régió vezető intézményévé vált.

2007-ben a művészeti iskolák minősítésében kiválóra minősítették a zeneiskolát, amely 2013-ban regisztrált tehetségpont, majd 2015-ben akkreditált kiváló tehetségpont lett. 2015-ben, elismerve a Művészeti Iskola Érd város kulturális életében betöltött jelentőségét, beválasztották az Érdi Értéktárba, és Érdikum lett.

A zeneiskolában Stiblo Anna igazgatása alatt a művészeti iskola hagyományai kibővültek, megerősödtek, megszilárdultak. Hagyományos hangversenyeik színesítik Érd kulturális életét. A városi rendezvényeken az iskola együttesei, szólistái, kamaracsoportjai rendszeresen szerepelnek. A minden évben megszervezett több napos zenei pedagógiai projektheteik az itt dolgozó pedagógusok szakmai munkájának megújulását, fejlesztésének igényét jelzik. Stibló Anna támogatásával a pedagógusok új oktatási módszerek, korszerű eszközök alkalmazásával fejlesztik az iskolában folyó zeneoktatás minőségét.

Stiblo Anna a zenét szerető, felnőtt, illetve nyugdíjas korosztályokat is segíti, felvállalva kórusok vezetését. 2010-től az érdi Rozmaring Német Nemzetiségi Kórus vezetője. 2016-ban a kórus Érdikum lett, elismerve addigi eredményeit. 2016 őszén a Szirmok Városi  és Pedagógus Női Kar vezetését is átvállalta, megőrizve a kórus sok évtizedes munkáját. Az  énekkarok rendszeresen szerepelnek Érd városi rendezvényein.
Stiblo Anna magas szintű zenei kultúrája, tudása és önzetlen szeretete a zene iránt a gyerekek és felnőttek tanításában, a kórustagokkal való foglalkozásban is megnyilvánul.
 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email