22_03_29_erdmost_nincskep

Így készül az olimpiára Milák Kristóf

22_03_29_erdmost_nincskep

Így készül az olimpiára Milák Kristóf

Alig három héttel a verseny előtt Kaposváron edz Milák Kristóf. A mindennapokról, a felkészülésről, a koronavírus miatti szigorú intézkedésekről Selmeci Attila, Milák Kristóf edzője beszélt a Bundáskenyérben péntek reggel. Mint fogalmazott: ez egy rendkívüli olimpia lesz.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

„Naponta kapjuk a negatív híreket: a végleges határozat az, hogy üres lelátók előtt, nézők nélkül versenyeznek az olimpikonok” – mondta Selmeci Attila, Milák Kristóf edzője a Bundáskernyér péntek reggeli műsorában.

„A versenyzők a szülők, a barátok jelenlétére különféleképp reagálnak. Kristóf azok közé tartozik, akiket feldob a közönség. Mint egy nagy művész, aki a premieren fantasztikus energiákat tud magából kihozni, de ehhez kell a megfelelő ‘körítés’. Most üres lelátók előtt versenyzik majd Kristóf, és nagyot kell alkotnia, hogy túl tudja tenni magát ezen” – jegyezte meg Selmeci Attila, aki bízik abban, hogy a versenyző ezt fejben már helyretette. 

Mint mondta, rendkívüli biztonsági intézkedéseket vezetnek be Japánban: a koronavírus miatt: állandó ellenőrzés alatt lesznek a versenyzők, edzők. „Akik túl tudják magukat tenni ezeken az akadályokon, azok tudnak majd eredményesen szerepelni. Egész biztos, hogy ez egy rendkívüli olimpia lesz” – jegyezte meg.

A versenyzők persze már a felkészülés során próbálnak alkalmazkodni, de bizonyára lesznek váratlan szituációk is. „Egy ideje már tart ez a helyzet, rendelkezünk  gyakorlattal. Többször voltunk külföldi versenyen, ahol igen szigorú előírások voltak érvényben. Bízom benne, hogy a nehézségek ellenére úrrá tudunk lenni a helyzeten” – fűzte hozzá. 

„Jelen pillanatban az edzőtábor utolsó két napját töltjük Kaposváron. Ragyogó körülményeket tudtak biztosítani itt számunkra. Nagyon jó az ellátásunk, öt percre van a szálloda. Így nagyon jól tud Kristóf a munkára koncentrálni” – hangsúlyozta Selmeci Attila, aki azt is elárulta: az edzések már rövidülnek, korábban 6-7 ezer méter fért bele, most 4 ezer körül járnak. „Egyre jobban megyünk lefelé, ahogy közeledünk a versenyhez. Kevesebb, mint három hét van a rajtig: Kristóf 26-án kezd a 200 pillangó előfutamában, másnap délelőtt lesz a középdöntő, 28-án ússza a 200 pillangó döntőjét. Nagyon fontos az is, hogy a versenyzők fejben tudjanak felkészülni, az adott versenyszámra fókuszálni. Nekünk pedig az a feladatunk, hogy minél kedvezőbb körülményeket teremtsünk ahhoz, hogy a versenyző valóban a maximumot tudja kihozni magából” – tette hozzá.

Alighogy megjönnek Kaposvárról, már utaznak is tovább, igaz, még nem Tokióba, hanem egy akklimatizációs edzőtáborba, Korijamába, Tokiótól 300 kilométerre. Itt 8 napot töltenek majd, és 3 nappal az ötkarikás játékok megkezdése előtt érkeznek az olimpiai faluba. 24-én este indulnak az úszóversenyek. „Nagyon izgatottak vagyunk, de kellő optimizmussal várjuk a versenyt” – tette hozzá.  

A teljes beszélgetést Milák Kristóf edzővel itt hallgathatják meg:


 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email