22_03_29_erdmost_nincskep

Strandra ment a rendőrség

22_03_29_erdmost_nincskep

Strandra ment a rendőrség

Javában tombol a nyár, ami nem telhet el strandolás és fürdőzés nélkül. Ahhoz azonban, hogy a pihenés zavartalan legyen, ilyenkor sem árt az elővigyázatosság. Az Érdi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési csoportja ezért kiment a százhalombattai strandra és hasznos tanácsokkal látta el a látogatókat.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A „Házhoz megyünk” program része, hogy a rendőrség a strandokra is ellátogat, hogy ott jó tanácsokkal lássa el a fürdőzőket. Elsőre talán furcsa, hogy rendőröket látni a strandon, ám mégis hatalmas az érdeklődés, tekintve, hogy a gyerekek megvizsgálhatják a rendőrmotorokat és a rendőrautóba is beülhetnek. Eközben pedig a beszélgetés során a család jó néhány hasznos tanácsot kaphat arról, milyen veszélyekre kell figyelni a nyári kikapcsolódás közben. 

Szatmáriné Berczi Dolóresz bűnmegelőzési előadó elmondta: a kitelepülés alkalmával a nyaralóknak, strandra igyekvőknek adnak vagyonvédelmi tanácsokat értékeik megóvása, illetve az áldozattá válás elkerülésének érdekében és felhívják a figyelmet a nyár és a fürdőzés veszélyeire is. 

Minden szezonban akad hol több, hol kevesebb strandi lopás. A tolvajok kedvenc vadászterülete a strandok, uszodák környéke. A nagy tömeg alkalmas arra, hogy észrevétlenül emeljen fel valaki egy táskát, és azzal pillanatok alatt a kijárat felé induljon. A tolvajok nem nézik, hogy mit visznek el, válogatás nélkül teszik a dolgukat, a kisebb értéktelenebb dolgoktól kezdve a nagyobb értéket képviselő tárgyakon át minden mozdíthatót eltulajdonítanak.

Ezek a bosszantó esetek viszont könnyedén elkerülhetőek lennének egy kis odafigyeléssel.

Tippek – Miként előzhetjük meg a bajt?

Parkoló autó: Mielőtt járművünket a parkolóban hagyjuk, győződjünk meg arról, hogy a járműben, látható helyen nem hagytunk semmiféle tárgyat, ami elcsábíthatja a tolvajt. Amennyiben mégis van olyan csomag, amit a gépkocsiban kell tárolni, azt lehetőség szerint a csomagtartóban helyezzük el. Egyterű, vagy kombi felépítményű autók esetében a csomagtér rolót minden esetben húzzuk ki, ezáltal a hátsó és oldalsó ablakon keresztül sem látható a csomagtér tartalma.

Értékmegőrző: Miután a strandra bementünk a még nálunk lévő értékeinket helyezzük el értékmegőrzőbe, illetőleg a csomagokra, táskákra felváltva vigyázzunk. A strandolás alkalmával – hacsak nem feltétlenül szükséges azok ottléte – értékes tárgyakat ne vigyünk magunkkal, inkább hagyjuk otthonunkban, szállásunkon.

A rendőrségnek nincs könnyű helyzete a hasonló esetekben indított nyomozás során. Az esetek felderítését megnehezíti, hogy a sértettek sokszor csak a strandolás végeztével észlelik a cselekményt, az elkövetőről ritkán van információjuk, azonban a battai strandon nagyon ritkán történik lopás. 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email