22_03_29_erdmost_nincskep

Működtetési forrásokról is beszélt Aradszki András

22_03_29_erdmost_nincskep

Működtetési forrásokról is beszélt Aradszki András

Miután felépül a koronavírus-fertőzésből, első alkalommal tartott sajtótájékoztatót Aradszki András országgyűlési képviselő. 

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A kereszténydemokrata politikus többek közt arról beszélt, milyen állami támogatások érkeznek a településekre. Közölte, hogy Érd 2021-ben közel 1,3 milliárd forinttal több állami támogatást kapott a város működtetéséhez, ehhez jön a Modern Városok Program 26 milliárdja, tehát van pénz a fejlesztéshez, „ehhez csak az kell, hogy akarják, és jól előkészítsék a projekteket, és ne az legyen, mint az eddigi másfél évben, hogy mindent, ami épül, azt állami pénzből és állami cégek csinálják Érden. Biztahttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpg, hogy ebben a városvezetés legyen aktívabb, mert a késedelem sokba kerül. A beruházók emelkedett árakon hajlandók elvégezni a munkát, és ennek az érdiek lesznek a vesztesei” – fogalmazott a képviselő, aki az Érdi Televízió kérdésére elmondta, hogy Érd működési támogatására a kormány 6 milliárd forintot fordít.

(A működési hiányról Csőzik László polgármester korábban elmondta: a város hiánya 4 milliárd forint, ennél jelentősen alacsonyabb kompenzációt nem tud elfogadni. Aradszki András erre reagálva az Érdi Televíziónak adott interjúban azt mondta: ismerve a város 2021. évi költségvetését, nehezen tudja elképzelni, hogy 4 milliárd forint hiányozna a kasszából.) 

Beszámolt arról is, hogy Diósd, Tárnok és Törökbálint 25-35 millió forint állami támogatást kapott a kormánytól. Tárnokon, Sóskúton, Érden és Törökbálinton az egyházi közösségek templomfelújításra, közösségi tereik karbantartására kaptak támogatást, felekezettől függetlenül. 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email