22_03_29_erdmost_nincskep

A védőnők is segítenek

22_03_29_erdmost_nincskep

A védőnők is segítenek

Bár az érdi védőnőknek nincs tudomásuk róla, hogy a térségben gondot okoz a menstruációs szegénység problémaköre, ők felvilágosítással előzik meg ezt, de az iskolai keretekből betéteket is vesznek a fiatal lányoknak - mondta el Bognár Krisztina védőnő az Érd FM 101.3-nak.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az ÉrdMédiacentrum is csatlakozott a Szociális Gondozó Központ Tiszta ügy kampányához, melyben a menstruációs szegénységre hívják fel a figyelmet, hiszen a fiatal lányok ötöde, a nők harmada nem engedheti meg magának, hogy havonta többezer forintot költsön megfelelő tisztasági betétekre.

Mint az Érd FM 101.3 Bundáskenyér című műsorában Bognár Krisztina érdi védőnő elmondta, bár igyekeztek felmérni, hányan érintettek a térségben, nincs tudomásuk róla, hogy ez gondot okozna.

A védőnő arról beszélt, ők a családtervezéstől a gyermek 18 éves koráig segítik a családokat, a menstruációs szegénységet elsősorban preventív, megelőző tevékenységgel igyekeznek megszüntetni. Mint mondta, hat iskolai védőnővel rendszeresen tartanak egészségnevelő, felvilágosító órákat, ahol számos témát érintenek, de ez függ attól, hány óra áll rendelkezésükre, mert jellemzően az osztályfőnöki óra helyén jut erre idő.

Hozzátette, a védőnők az iskolai keretekből vesznek betéteket, melyekből természetesen a diáklányok is kérhetnek, ha szükségesnek érzik.


A női higiéniai segítő csomagot március 8-ig adhatja le az érdi Szociális Gondozó Központban. Érd, Emma u. 7.-ben munkanapokon 9:00 – 14:00 óra között. Ha nem megfelelő az időpont, az egyeztetéshez hívja a 06-23 520-362-es számot.

A kampányhoz IDE KATTINTVA tud csatlakozni!

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email