22_03_29_erdmost_nincskep

Magyarországon is tesztelnék az orosz vakcinát

22_03_29_erdmost_nincskep

Magyarországon is tesztelnék az orosz vakcinát

Dr. Kásler Miklós a koronavírus elleni oltóanyagok megérkezésről szóló videójában megerősítette, hogy a Pfizer-BioNTech vakcina mellett más oltási lehetőségeket is figyelemmel kísér a kormány. Az orosz kapcsán megjegyezte, hogy ennek klinikai vizsgálatához 3000 emberre lesz szükség itthon.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint fogalmazott, „tudósaink folyamatos kapcsolatban vannak három kontinens tudósaival. Többek között a kínaiakkal és az oroszokkal.” Hozzátette, „a jelenlegi álláspont szerint el tudunk indítani az orosz vakcinával 3 ezer ember esetében egy klinikai vizsgálatot, ami azt jelenti, hogy Magyarországon egy újabb oltási lehetőség biztos tudományos hátterét hozzuk létre.”

Ahogy arról korábban beszámoltunk, december 26-án megérkezett az első vakcina-szállítmány Magyarországra és megkezdődött az egészségügyi dolgozók oltása. Az első Pfizer-vakcina szállítmány 9750 adag oltóanyagot tartalmaz, amely 4875 egészségügyi dolgozó oltását teszi lehetővé ( a Pfizer esetében az első oltástól számítva 21 nap után meg kell ismételni az oltást). 

December 31-én újabb 35 ezer adag koronavírus elleni vakcinaszállítmány érkezik majd. A kormány összesen 17,5 millió oltóanyagot rendelt meg eddig, tudatta a miniszter.

„Azt viszont még mindig nem lehet tudni, hogy bárki kedvére választhat-e a kormánynak jelentősen eltérő költséget jelentő vakcinák közül, amelyeknek nemcsak az ára tér el, de az sem egyértelmű még, hogy a különféle csoportoknak egyformán ajánlottak-e.  (Az orosz Szputnyik V-ről például Vlagyimir Putyin orosz elnök is azt mondta, hogy 68 évesen egyelőre nem adatja be magának, mert 60 éves kor felett még nem ajánlott.)” – írja a Telex.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email